8 Mart 2016

HAFTANIN BLOĞU:.....BURAYA YAZMAYINCA DAHA HEYECANLI :)

Yeni bir haftadan merhabalar, Haftanın Bloğu günü geldi çattı :)
Nasıl yaparım acaba? Herkesi nasıl yetiştiririm nasıl seçerim derken 4. yayına geldik bile :) Demek ki yetişecek! Çünkü zaman oldukça hızlı ilerliyor...
 
HAFTANIN BLOĞU

Sözlerime başlarken tekrarlamak istediğim bir nokta var: Amaç bir bloğu yazıp onun hakkında bilinmeyenleri paylaşıp ziyaretçilere gittiklerinde daha samimi bir ortam yaratmak... Yani "bakayım neler varmış"tan çok "aaa demek öyleymiş" denilmesi benim için daha büyük mutluluk...

Bu sebeple sizin de bildiğiniz, ziyaret ettiğiniz bloglardan seçmeniz, ya da kura gibi yöntemlerle seçiyorsanız da bir dolaşmanızda fayda var. Ki başkasına tavsiye edebilesiniz. 

Gelelim Haftanın Bloğuna :)


Madem konu "Haftanın Blogu" o zaman bu hafta beni mutlu da eden bir blogtan söz etmek istiyorum.
Hepiniz az çok biliyorsunuz geçen hafta zor bir haftaydı benim için. Çoğu anlamda. Hem fiziksel hem ruhani olarak kötü bir haftadaydım. Fiziksel olarak uzun süredir 3 günü bulmayan migren yaşıyorken, geçen hafta kesilmeden 4 güne ulaştı migrenim... Üzerine bir de hastalık vurunca... Zaten öğle aralarında ve akşamları olur da fırsat olursa yoruma yetişemeyen biri olarak, bu durum ziyaretlerimi çok biriktirdi. Sizlerden tekrardan özür diliyorum geç dönüşler için.

İşte bu hafta, biri var ki yokum diye her yerden yazmış :) "nerdesin" demiş? "iyi misin?" diye sormuş.. Moraliniz kötüyken her sosyal ağdan böyle bir mesaj gelse? Hele hele bu insan sizin blog arkadaşınızsa ne kadar duygulanırsınız değil mi? İşte o kadar duygulandım ben :) Tabi ki arkadaşlarım hep sordu yanlış anlaşılmasın, hepiniz iyi ki varsınız ve çok şanslıyım :) 
Ama sadece blog sebebiyle görüştüğünüz kişiler tarafından yokluğunuzun hissedilmesi? Hele de az girebilen bir insanın? Ayrı bir keyif değil mi :)
Kendisine -ve arayıp soran herkese- çok teşekkür ediyorum.

Kim mi????

Çoğunuzun zaten bildiği, Neva ve Kaan'ın becerikli, vefakar, cefakar annesi: benim deyimimle "GÜNCEM":



Blog adresini yakın bir zamanda değiştirdi. Siz onu "nevakaan" olarak biliyor olabilirsiniz. İsmiyle uyumlu olarak blog adresini de "anne guncesi.net" olarak değiştirmiş, tasarımını da yenilemiş, bence çok da şık olmuş :) 

Ne var Anne Güncesi'nde??

Anneliğe dair her şey: Hamilelikten başlayarak; doğum, anne sütü, ek gıda ve getirdiği yaşın aktivitelerine, yaşanan sıkıntılara kadar... Yok yok! Yine benim yetişmekte zorlandığım, her yayınını henüz talan edemediğim bir blogu var :) 

Hem de o sevimli iki minnakının fotoğraflarıyla süslü. Genelde kendi çektiği samimi fotoğrafları paylaşıyor. Öyle süslü püslü gerçeklikten uzak fotoğraflar yok kendisinde :) Bu da bloguna daha samimi ve özgün bir hava katıyor. Daha "bizden biri" oluyor... 

Yayınlarından örnekler vermek istiyorum. Öncelikle hepimizi ilgilendiren bir sosyal sorumluluk paylaşımını ekleyeceğim: KORUYUCU AİLE OLMAK. Bunu hepimiz yapabiliriz. Lütfen az da olsa böyle bir isteğiniz varsa bir çocuğu bile sevindirseniz yarınlarımız daha yaşanır olur. Kendisi Aile Bakanlığı'nda çalıştığı için size seve seve yardımcı olacaktır:

Koruyucu Aile Olmayi Düşündünüz mü?

Ben sadece oradaki çocuk fotoğrafını görünce çok üzülüyorum :( Belki değiştirir de mutlu bir çocuk koyar önümüze... Fotoğrafı değiştirmek gerçekleri değiştirecek mi? Hayır tabi ki. Ah çok kötü oldu bu annelik bana... 

----
Sonrasında günün anlam ve önemini belirtmek üzere paylaştığı ve sadece kutlu mutlu olsun demeyip çözüm önerileri de sunan güzel yayınını ekleyelim şuraya:

Dünya Emekci Kadinlar Gününden

----
Sadece Annelik dedik ama kendisi pasları hiç geri çevirmez! Etiketlendiği her etkinliği ve mimi kesinlikle yerine getirir:

2016'dan Beklentilerim Mim

-----
Gelelim aktivite örneklerine:
Bu basit kaydırağı biz de yaptık ve çok eğlendik:

Kağıt Rulolardan Kaydırak

Bu etkinliği ise bizi şimdilik aştı :) Bakar mısınız beceriye ve hayal gücüne?

Evde Kukla Gösterisi

----

Bunlar sadece bir iki örnek. Blogunda çok daha fazlasını bulabilirsiniz. 


Haydi bakalım,
Kadın, Erkek, Genç, Yaşlı demeden:
-------
Not: Sevgili Tigris Driver bu etkinlik için bir öneride bulundu ve dedi ki:
Haftanın Bloğu kapsamında seçilen Bloglar da kendi blogunda yeni bir yayın yaparak ziyaretçilerini karşılasalar? Örneğin bloğunu gezip gördükten sonra yorumlarını paylaşabileceği, gerektiğinde bilgi alışverişi yapabileceği?

Benim de hoşuma gitti. Benim aklımda da bu "haftanın blogu" yayınının kendi blogumuzda paylaşımı vardı. Ki bu sayede seçilen blogger da kendi çevresiyle paylaşmış olsun ve kaynaşalım. Yeni yayın yaparken bunu da düşünebilirsiniz? :)

Umarım sizin de hoşunuza gider. Kendisine detaylı düşüncesi için teşekkür ediyorum. 
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

70 yorum:

  1. Oldukça heyecanlı bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenay seni de her haftanın hızlısı seçmek lazım maşallah harikasın ;)
      Nasıl çok heyecanlandın değil mi itiraf et :D
      Hehe.. Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Hele ben hele ben....ya bir insan bu kadar mı içten, samimi olabilir...o kadar güzel bir kalbin var ki senin yokluğunu farketmemek elde değil canımcım....

      Sil
  2. Anne Güncesi'nin evde kaydırak fikri ve yazısı çok hoşuma gitmişti. Bir müddet odamın kapısına bakıp oynayan çocuklar hayal etmiştim... Son yazısını görmedim ama uğrayıp okuyayım. Teşekkür ediyorum. Ağrılardan kurtulmana ayrıca sevindim. Çok fenaymış! Rekor falan kırmaya çalışma!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayan çocuk genelde hayal oluyor Zülal! Genelde 1-2 dakika.. Sonra hemen dikkat dağılmaca, sana yapışmaca.. Mızmızlık :) En azından birkaç dakika kurtarmak için tüm çaba...
      Henüz geçmedi ama migrenden hastalık ağrısına döndü :) Hasta yatağımda yayın yapacağım diye uğraşıyorum çok teşekkür ederim :)
      Benim niyetim yok da bu ağrı çok seviyor beni :S

      Sil
    2. Nalet olsun böyle sevgiye!

      Sil
    3. Teşekkür ederim zülal...işte iki küçük çocuk olunca insanın yaratıcılık damarı kabarıyor. Bazen ben de kendime inanamıyorum...:)))

      Sil
    4. Haha Zülal "Nalet olsun içimdeki ağrı sevgisine" :D

      Sil
  3. ben bliyorum benim listemde anne güncesiii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızılım gelmiş hoş gelmiş :))) Anne Güncesi iyidir tanışın kaynaşın muhakkak ;) Hehe teşekkürler ;)

      Sil
    2. Demir kadın iyiki o enginar videosunu yayınladın yoksa aklımda hep mesafeli biri olarak kalacaktın...:)))

      Sil
    3. Demirkadın tam kafa Günce :) Mesafe? Hayır asla :)))

      Sil
  4. Anne Güncesi benim blogger hayatıma dokunanlardan, yazılarını da kaçırmadan okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mutlu adam

      Sil
    2. Adam Mutlu, yüreği geniş olunca :) Sizdeki etkisini de biliyorum, ne kadar vefalısınız ki unutmak bir yana her yerde yazıyorsunuz. Ne mutlu anne güncesine :)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun canım:( Tekrarı olmaz inşallah.
    Anne güncesinden çok şey öğreniyorum bende, saygılar sevgiler efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese güzel düşünceleri için ne kadar teşekkür etsem az. Ben de burada kendimi geliştirmiyorum...iyi ki varsınız efenim:)))

      Sil
    2. Hanımım! Çok teşekkürler :( Umarım gelmez artık gücüm yok gerçekten ilave ağrıya hastalığa.. Ve lüksüm de yok :(
      Günceden öğrenecek çok şey var gerçekten. Ben daha bitiremedim ama yavaş yavaş :)

      Sil
  6. Dağınık!!!! Ruh ikizim giriş çok iyi olmuş, tebrikler!!! :)))Haftanın Bloğu bir nevi blog tanıtımı ama detaylı özentili olanı, cazip hali ;) Keşif etkinliğinden de farklı olmalı, tek cümle yakışmaz seçtiğine en azından ben yakıştıramam ;)
    Sen bir girip bir giriyorsun ki Dağınık!!! merak etme kaçmaz bir şey :))
    Ahh analarım, benim junior olursa tabi, daha piyasa da yok, size emanet :)))
    Tigris!!! İyi demiş, geçen haftanın bloğu seçilmişim diye hemen yayın yapanlar olmuş, çok hoşuma gitmişti ;) bu haftanın şanslısı Anne Güncesi!!! tadını çıkar :)))
    Ellerine, emeğine sağlık Dağınık!!! hasta halinle ve zamansızlıkla boğuşurken böyle yayın çıkartmana imrenmemek elde değil!!! Bir an önce toparlanman dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bir girip piirrr giriyorsun dicektim ki :))) diyememişim :))

      Sil
    2. Ah feno ya bu haliyle bu kadar yapmış iyi olda kimbilir neler yapacaktı. Evet biraz geç döndüm malesef yaa...bugünün yoğunluğundan hiçbir şey yapamadım. Dağınık yokluğunu hemen farkettiriyor. Nurda farklı bir samimiyet oluşuyor aramızda...bir geldi pir geldi gerçekten

      Sil
    3. samimiyet arttıkça yokluk fark ediliyor gerçekten de Anne Güncesi! Dağınık! geç olsa da sağlam iş çıkartıyor, bekleriz sıkıntı değil ;)

      Sil
    4. FENOM :) Benim detaylı, titiz, ince ruh ikizim :) (böyle yazınca da ben de böyleyim demiş gibi oluyor ama değil :D)
      Tek tek her şeye dönüş yapmış harikasın!

      Evet ben de haftanın bloğunu böyle seviyorum, istiyorum ki blogları bizim gözümüzden görsünler, bilinmedikleri çıkaralım, bizim için özel olmasını anlatalım :)
      Vakitsizliğim için olan özrümü alıp bir de neredeyse teşekkür kabul edecek seviyeye getirmişsiniz! Siz olmasanız zaten "bu kız da hiç uğramıyor" diye kapatılacak bloğum :) Hiç gitmeyin hiç!!!

      Sil
    5. Ayrıca senin junior bende ;))) Sen karışma o işe ;))

      Sil
    6. Güncem o farkedilmeyi o kadar duygulu yaşattın ki bana çok teşekkürler :) Her mesajını açtığımda gülümsedim! Yoğunlukların bitiversin, şenlensin hayatın ;)

      Sil
  7. çok güzel bi yazı olmuş kii :)
    Anne güncesini terik ediyorum ve beğenerek takip ediyorum efem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı mükemmel ya...gözlerim doldu okurken....ahh dağınık zati sulu gözlüyüm ühüüüü :)

      Sil
    2. Yetenek çok teşekkür ederim :) Et et takip et neşe lazım hepimize :)

      Güncem yapma sen mi ben mi ağlama duvarı yaparız burayı :D

      Sil
  8. Anne Güncesi, çok başarılı bir blogger.
    Kendisini tebrik ediyorum, böyle başarılı blogları tanıttığınız içinde size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin katkılarını nasıl unuturum...çok uğraştıydım gökhan blog tasarımında sağolsun hiç bir şeye itiraz etmedi

      Sil
    2. Gökhan Tekin çok teşekkür ederim :)
      Ne güzel Güncemin de içine sinen bir çalışma yapmışsınız elinize sağlık! :)

      Sil
  9. Komşum başlık ne kadar güzel olmuş öyle çok sevdim :) aıyy bende mi öyle yıpsım ki :D Anne Güncesi'ni bende çok severek takip ediyorum.

    Bu arada bir önceki yazının yorum kısımların da grip olduğunu yazmışsın dikkat et kendine :( Sana koskacaman biraz sevgi biraz pozitif enerji gönderiyorum hıphızlı iyileş ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tele tabiler, elele tutuşalım ve bütün pozitif enerjimizi sana gönderelim.

      Sil
    2. Gönderelim dimi anne güncesi :)) teletabi diyince aklıma hep ordaki aç obur süpürge geliyor bilinçaltım çok muamma :D

      Sil
    3. KOMŞUM!!!!!! Yakaladım o sevgiyi pozitifliği enerjiyi ne var ne yok aldım senden bomba gibiyim ;)))
      Gribi kovaladım şimdilik çok teşekkürler :) Yorgunluk devam, ağrı azaldı.. Birikmelerden dolayı yorumlar çoğaldı! Nasıl yetişeceğim ayıp olacak diye stres oluyorum ama itiraf edeyim mutluluğu ağır basıyor :)
      Yazın siz bana :D hehe..

      Ay teletabi mi :D Amanın....

      Komşum bu tarz heyecan bizlik, sen de yap tabi ki ;)

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun şekercim . Yine harika bir seçim yapmışsın . Severek takip ediyoruz Anne güncesini . Hepinize sonsuz sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de süper bir seçim:))) herkese yorumlar için teşekkürler

      Sil
    2. Merhaba Tigris, çok teşekkür ederim geçti şükür bir kısmı ;)
      Anne Güncesi evet sevilesidir ;)
      Sana da kocaman sevgiler gönderiyoruz! :)

      Sil
  11. Geçmişler olsun. Yakamızı bırakmıyor bu ağrılar yine. Hadi benim bir güncük sürüyor iyiyim de sizin 3-4 gün falan çok fazla çok. Bizleri terkedip biraz da başkalarını rahatsız etse keşke... Dönüşleri de takmayın bu kadar ne olacak ki sanki :) Anne Güncesi geçen hafta beni seçmişti blogunda. Tekrar teşekkür edeyim ona burdan. Her daim takipteyim güzel annelerimizi. Sizlerden öğreneceklerim var sonuçta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler naz..migren baş belası bazen bana da uğruyor malesef:)

      Sil
    2. Naz bir ara dertleşmemiz lazım zaten :) Benim migren öyle böyle değil(di). Doğumdan sonra rahatladım diyebilirim. Bu rahatlamış halim :( Asla peşimi bırakmaz. Eskiden 3-4 günlük olanlar sürekli tekrarlardı.. Neyse bozmayım enerjiyi, Allah düşmanımın başına vermesin deyim ;(

      Dönüşlerle ilgili anlayışın için de çok teşekkür ederim :)
      Evet Günce annelik konusunda uzman artık ;)

      Tekrar çok teşekkürler..

      Sil
  12. Takip ediyorum kendisini :) geçmiş olsun bu arada :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibi bırakma audrey...:))

      Sil
    2. Çok teşekkürler Audrey :) Umarım geçer gider artık :)

      Sil
  13. Dağınıkk ellerine sağlık çok güzel yazmışsın seçimin de süper süper süper olmuş :) Severek takip ediyorum ben de. Tigris'in önerisi de güzelmiş gerçekten, her gün yeni bir şeyle geliyorsun biraz yavaşşş :) takip edemiyorum yaw.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahretsin ya çok erken uyudum ve karşılama yazısı yazamadım. Bugün de benim haftanın bloğu günüm o yüzden ona gölge etmek istemiyorum

      Sil
    2. Haha Dream :D Bu sefer Tigris yoldan çıkardı beni :)))

      Beğenmene çooook sevindim :))

      Ben seni de taciz ede ede yazdıracağım yine o uzun yazıyı bak umudumu kaybetmedim :D ahahaha.. :)))

      Edersin sen edersin aslansın kaplansın bak boşlama buraları :)

      Sil
  14. Ne güzel anlatmışsınız bir çırpıda bitti takip etmeye gidiyorum hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya....nasıl samimi nasıl içten ben tatlı dağınık'ım....huysuz ve tatlı kadın

      Sil
    2. Süslü Püslü çok teşekkür ederim :) Senin ismini görmek keyiflendiriyor beni o ismindeki süslere bayılıyorum ;)))

      Sil
    3. Öyleyim di mi Günce :D Kim huysuz :P Yalan :P :)))))

      Sil
  15. geçmişler olsun inş, ne güzel bir tanıtım olmuş ve de anlamlı , harikasınız :D

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten de başlığa yazmayınca daha heyecanlıydı..:)Ben de Anne Güncesi ile yeni tanıştım..İyi ki de tanımışım.. Buradan ikinize de sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burdan da sana kocaman sevgiler

      Sil
    2. Nahide Hnm çok çok teşekkür ederiz ikimiz de :)))
      Heyecanlı değil mi;) Seviyorum o enerjiyi ben!
      İyi ki de sizi de tanışımız! Zülal sağolsun :)

      Sil
  17. Çok güzel bir fikir bence haftanın bloğu seçilen kişiler bir karşılama yazısı ile misafirlerini karşılayabilirler. Ne kadar nazik ve ince bir düşünce biçimi olur :) CafeTigris bu kadar ince düşünceli olmayı nasıl başarıyorsun? Nasıl naif bir insansın sen öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kestane hoş geldin :) Evet Tigris'in fikri bakalım hayata nasıl geçirebileceğiz :) Öyledir öyle ;) Ama haftanın bloğuna bir şey dememişsin :D
      Çok teşekkürler.

      Sil
  18. Takip ettiğim bir blogdu ama sayenizde daha bir detaylı inceledim, bu arada çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gül :) Detaylı incelemekte fayda var yok yok blogta ;)

      Sil
  19. Sen böyle güzel güzel anlatırsın da ben hiç takibe almaz mıyım :) Hemen takibe aldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tokideki Ses :) Yine bir samimiyet aktı buralara senden ;))) Hoş geldin ve hoşgittin Günceye :))
      Harikasın! Teşekkürler :)

      Sil
  20. Guzel bir tanitim yazisi olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şapşik Anne :) İsmini her gördüğümde gülümsüyorum ben yahu :D

      Sil
  21. Koruyucu aile ile ilgili yazısını okumuştum. Sanırım, küçük çocuğum olmadığı için dikkatimi çekmiyor.
    Bu arada geçmiş olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe Perim, Evet o yazısı en sevdiğim yazısı. Keşke yaygınlaşsa...
      Minikleriyle ilgili yazıları çoğunlukta ama eminim size uygun da bir şeyler vardır ;) Kalabalık bloğu maşallah :)
      Çok teşekkürler!

      Sil
  22. Adsız15:00

    Benimde nerdeyse ilk farkettiğim ve çok keyif aldığım ortak şeyler paylaştığım bir yer :) öneri de güzel sizde güzelsiniz, çok çok geçmiş olsun dileklerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birdefnemasalı çok teşekkürler :))) umarım bu kadar uzunu tekrarlamaz hala toparlayamadım blogu :)
      Anne olup da anne güncesini tanımamak olmaz değil mi her konu var blogta :)
      Anne dayanışması :))
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.