30 Kasım 2017

VELİLER, ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER İÇİN...

Unutmayın! “Sadece sıralama odaklı başarı değerlendirmesi” ve “başkaları ile mukayese” gibi velilerimizin farkında olmadan yaptıkları davranışlar öğrencilerimizin üzerlerinde çok fazla baskı ve stres oluşturabilmekte, aşırı hırs ve olası başka olumsuz davranışların gelişmesine zemin hazırlayabilmektedir.

Yukarıdaki cümle Okulistik.com sitesinin Manifesto bağlantısından aldığım en beğendiğim cümlelerden. Size tavsiyem tamamını okumanız. Ne kadar her şeyin farkında olduğumuzu zannetsek de bazen kendimizi çok kaptırıp asıl hedeften uzaklaşıp amacımızın çok aksi yönünde ilerleyebiliyoruz. 
Kabul etmeliyiz ki artık "bilinçli anne-baba" dönemi geldi ve devam ediyor. Artık çocuklarımızın her anında her şeyi araştırıp en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Okul süreci de bunun en önemli parçası. Biz okulun ve okumanın öneminin ne kadar farkındaysak onlar için bu süreç o kadar "soru işareti". Bu sebeple ne öğretmek istiyorsak keyifle, oyunla, görselle, videoyla, kısacası sıradanlıktan ve ezberden uzak bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Bu konuda yardım almamız kaçınılmaz. Şimdiki değişen müfredat ve sınav sistemi ise bizi çok aşıyor ✋  

Okula giden çocuğunuz varsa, okula siz gidiyorsanız veya öğretmenseniz ve eğer Okulistik ile -ve sevimli kitap kurdu Taptap ile- daha önce tanışmadıysanız bence tanışın :)
Ben birkaç gündür sitelerini didik didik ettim. 

İsmi çok ilginç değil mi? 
Nedir Okulistik? 
En basit anlatımıyla internet üzerinden erişilen bir eğitim ve öğrenme platformu. 

"2014-2015 öğretim yılında Okulistik Değerlendirme Sınavlarına katılan 3 milyon öğrenci arasında yapılan araştırmaya göre Okulistik İçerik Üyesi öğrencilerin %51 daha başarılı olduğu görülmüş."

Teorik bilgiden uzaklaşıp biraz site detayına girmek gerekirse:

Okulistik 3 ayrı kullanıcı grubu için ayrı içerikler sunuyor:

👱👧 Öğrenciler 
👨👩Öğretmenler 
👪 Veliler

Öğrenciler kısmı çok daha geniş olduğu için benim en ilgimi çeken “veliler” başlığı ile başlayayım. 

Eğer çocuğunuz bir Okulistik öğrenci üyesi ise, siz de bir “Okulistik Veli” üyesi olabiliyorsunuz! Artık dışlanmaya son 😊 Veli olarak üye olduktan sonra çocuğunuzun üyeliğine ait katılım ve başarım durumunu takip edip değerlendirebiliyorsunuz. 

Konuları daha iyi öğrenebilecekleri interaktif konu anlatımları, öğretmen videoları, etkinlikler, soru çözümleri, konu testleri, hazırlık ve online değerlendirme sınavları, elektronik kitaplar ve daha birçok içerik var..

RAHATÇA ŞU TALEPLERDE BULUNABİLİYORSUNUZ:

🙌 Dersi bir de özel öğretmenim anlatsın!
🙌 Bir konuyla ilgili etkinlik yapmak istiyorum!
🙌 Sınavlardaki soruların nasıl çözüldüğünü videolu olarak görmek istiyorum!
🙌 Bir konuyu ne kadar öğrendiğimi bilmek istiyorum!
🙌 Genel değerlendirme sınavlarına katılıp Türkiye geneli, il geneli, okul geneli ve şube geneline göre durumumu görmek istiyorum!
🙌 Yardımcı kitaplara ihtiyacım var!

Hepsini ayrı ayrı inceledim ve özellikle yüksek çözünürlüklü, renkli, eğlenceli-öğretici videolarına bayıldım. Aradığınız her soru için bir cevap buluyorsunuz ve bu cevaplar çok renkli ve eğlenceli oluyor 😊 

Örneğin ilkokula yeni başlayan bir çocuğunuz varsa ilk aklınıza gelen “okula uyum sağlayıp sağlayamayacağı”dır. Bunun için de çok şirin bir videoları var. Bu kırmızı karakteri de (Paspas) çok sevdim. Videoların görüntü kalitelerini çok seveceksiniz (sitenin orijinalinden videoyu izleyebilirsiniz). Yaşayacağı uyum sürecini en rahat şekilde atlatması için yardımcı materyaller içeriyor. 


Bunun dışında:
Okuma-yazma eğitimleri


Interaktif konu anlatımları,
Etkinlikler,
Konu testleri,
Ödevler 

Ile öğrenme sürecini pekiştiriyor. 

Sitede gezip bu güzel videoları izlemeniz için üye olma zorunluluğunuz yok. 


Eğer okula giden çocuğunuz da varsa sınıfına uygun olan sekmeden videoları izletip fikrini alabilirsiniz. Keyifli vakit geçireceğinize eminim. 

Biz Taptap'ı şimdiden çok sevdik 💓

Yeni değişen sınav sistemi için de hazırlarmış ve yukarıdaki bağlantıdan adresinizi ve istediğiniz okulu seçerek deneme sınavına katılım talebinde bulunabiliyorsunuz.

İyi eğlenceler, bol öğrenmeler, beraberinde tatlı başarılar!
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

8 yorum:

  1. Okulistik'ibe n de bi inceleyeyim. Çok teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Nahidecim, yakışıklının işine yarayacağını düşünüyorum :)

      Sil
  2. İlk okuma çalışmalarına baktım. Videoları izledim ve oldukça faydalı buldum.
    Ama bize uygun değil.
    Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine süper detaylı incelemen için ben teşekkür ederim Zülalcim :) Bize az kaldı...

      Sil
  3. Çok ilgimi çekti. Teşekkürler bu güzel bilgiler için :))

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar bilgilendirici bir yazı. Keşke bizim ülkede de böyle eğitime katkı sağlayan siteler olsa:( Bizim evde 3 çocuk okula gidiyor. İkisi gayet başarılı ve çalışkan. Gel gör ki, 12 yaşlı oğlumun ne ders çalışmak, ne de başarılı olmak gibi bir derdi yok. Çok zorlanıyorum. Bu aralar netten çocuğa dersi sevdirme konularını araşdırıyorum hep. Bana faydası olurmu bilmiyorum ama bu siteye de bakayım bir. Çok teşekkürler.♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Umman ❤️ Evet site her anlamda okulu ve dersleri sevdiriyor. Sizde benzer site olmamasına çok üzüldüm ;( Bir bak bakalım eğer anlaşılırsa buradan faydalanabilir umarım? Ben bayıldım videolarına. Oğlanlar biraz daha asi olabiliyor bu konuda değil mi? Maşallah 3 çocuğa da! Ve ikisine okulu sevdirmek de büyük başarı tebrik ederim sizi 👏
      Tekrar teşekkür ederim, sevgiler ❤️

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.