MALZEMELER:
1 bardak süt
1 dolu yemek kaşığı pirinç unu
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu (yoksa yerine yine kakao)
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bal
İsteğe bağlı katılabilecekler:
Yarım muz
Fındık, fıstık vs.
Çocuklar için şifa niyetine:
Bal kabağı ince rende veya püresi
İstenilen meyve püreleri (tarif için tıklayınız)
1-2 kaşık tuzsuz lor (evet tadı anlaşılmıyor :))
İstenilen miktarda süt kaymağı
YAPILIŞI:
Süt, pirinç unu, nişasta, keçiboynuzu tozu ve kakaoyu karıştırın.
Mümkünse çırpıcı yardımıyla homojen hale getirin.
Lor, kaymak, meyve püresi, bal kabağı (veya tatlı sebze) ilavelerini de bu aşamada yapmanızı öneririm.
Hepsini orta ateşte karıştırarak pişirin.
Fokurdayınca altını kısın (yaklaşık 10-15 dakika) ve kısa bir süre daha karıştırmaya devam edin.
Yeterince kıvamlandıysa altını kapatın ve ocaktan alın (karıştırmaya devam edin).
Muz, fındık-fıstık gibi ilaveleri bu aşamada yapmanızı öneririm.
Hafif ılınmaya başlayınca önce pekmezi, elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde de balı katın iyice karıştırın (tadını kontrol edip pekmez veya balı artırabilirsiniz).
PUDİNG HAZIR!
Sonrasında azar azar kaplara bölüştürüp puding gibi tüketebilirsiniz.
Ya da aynı ‘şekersiz çikolata tarifi’nde olduğu gibi dondurup kakaolu dondurma veya kalıp çikolata gibi tüketebilirsiniz.
Ya da ufalanmış şekersiz kurabiye üzerine döküp dondurup mozaik pasta yapabilirsiniz :)
Biz hepsini denedik hepsi oluyor ve çocuklar hepsine bayılıyor :)
TADI NASIL?
Tadı -ilaveleriniz fazla değilse- ev yapımı puding gibi. Tek farkı bal ve pekmez sebebiyle biraz daha akışkan ve alışık değilseniz hafif bal tadını alabilirsiniz. Ben puding gibi severek tüketiyorum ve oğlum bayılıyor ve düzenli aralıklarla ‘PUDİNG’ istiyor :)))
NOTLAR:
Bu pudingi yaş pasta üzerine krema olarak da kullanabilirsiniz.
Daha kıvamlı olsun isterseniz nişasta veya pirinç unu miktarını biraz artırabilirsiniz; ancak çok artırmayın karıştırmak zor oluyor.
Ben chia’lı çok tarif yapmıyorum ama siz seviyorsanız bu tarife chia da ekleyerek kıvam verebilirsiniz.
Yaratıcılığınıza bağlı olarak farklı malzemeleri de içine alabilen bir tarif. Ben aklıma gelenleri yazdım, farklı şeyler de koyduğum oluyor. Tadını bozmamaya dikkat ederek şifasını ve aromasını artırabilirsiniz :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)