21 Aralık 2015

GALETA UNU MEĞERSE FIRINLANMIŞ EKMEK MİYMİŞ!????


Meşhur Galeta Unu

Galeta ununu hep 'özel bir un çeşidi' diye bilirdim ve benim için 'hazır alınması gerekenler' listesindeydi. 
Eğer siz de böyle düşünüyorsanız okumaya devam edin ve bitimindeki düşüncelerinizi benimle paylaşın :))

Galeta unu tarif

Malzemeler:

Bayat ekmek ve türevleri
Fırın
Robot :)

Ekmekten başka malzeme olmayınca fırınla robotu ben doldurdum! Evet aynen bu kadar!
Galeta unu dediğimiz şey: FIRINLANMIŞ EKMEK!!! :) 

Ekmekleri (ve benzeri şeyleri örneğin bazlama, örneğin ramazan pidesi vs) ister elinizle parça parça isterseniz de bıçakla kare kare keserek (çorba kıtırı gibi) fırın tepsisine HİÇBİR ŞEY SÜRMEDEN dizip yaklaşık 160 derecede 20-30 dakika arası bekletiyorsunuz. Amaç kıtırlaşıp renginin dönmesini sağlamak... O yüzden zevkinize göre süreyi veya dereceyi değiştirebilirsiniz. 
Ekmekler renk değiştirdiğindeyse robottan un haline getiriyoruz :)

Tarif bitti! Gerçekten... Çok ciddiyim.. Bu kadarmış!!!!!

Dışardan fırınlanmış ekmek aldığımı düşündükçe bir garip oluyorum :)

Tabi bu tarife de ilaveler yapılabilir. 
Robottan çekerken istediğiniz boyuta gelmeyebilir, bu durumda tekrar fırınlayıp veya kurutup bir kez daha çekilebilir. 

Dün marketteyken bir bayan 'galeta unu bulamadım, yok mu?' diye soru. 
'Teyzecim niye alıyorsun git ekmeği fırınla' dememek için kendimi zor tuttum :D 




Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2 yıldır da uykusuz bir bebeğin annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, sosyal ortamı, kütüphanesi, film-dizi arşivi, şiir defteri, deneme notları, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı... Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

31 yorum:

  1. Ah Dağınık! ne sanmıştım ki o kadar :)
    Ama süper bir şey galeta unu, hem köfteler için hem paneleme işlemleri için hem de bazı pasta işlerinde ;) Çok amaçlılardan sayılır, her evde olmalı ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine de bir şey kullanılmıyor mübarek :))) nolur bilmiyor gibi davransan sanki Fenom :D

      Sil
  2. Eskiden bende bilmiyordum Galeta unu nasıl birşeydir, kullanmıyordum bile. Şimdi kendim yapıyorum. Ama işin içine hiç robotu karıştırmamıştım. Aklıma gelmemişti açıkçası :) Poşete koyup, dolma pişirirken kullandığım bir taşım var, onunla eziyorum. Sonrada kavanoza dolduruyorum. Köfte yapımı için büyük kolaylık oluyor... Yaşadıkça, paylaşıldıkça öğreniyoruz hepimiz. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorum için Çok tşk ederim Zülal :)
      Evet robot her zaman pratik benim için. Ama ezmek daha az bulaşık çıkartıo ki o da bana göre aslında ;)))

      Sil
  3. hehe ben biliyordumm :D Ama bir kısmı hariç, bir de fırınlanacakmıymış o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye hava atıyorsun Dream ne ayıp :D
      Bak fırınsız yapıyormuşsun kurtardım seni hahah :D

      Sil
    2. evet ben de bunu öğrendim haklısın canım benimm.

      Sil
  4. Aaaaa, bir dakika o.o Aslında biz tavuğun üzerine fırınlanmış tavuk mu koyuyoruz ? o.o Dehşet bir şey oldu aklım şu an :)

    Blogunuzu yeni keşfettim ve bana da beklerim efendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma İrem sorma :))
      Galetalı börek poğaçaları düşündükçe;))
      Ekmek arası ekmek gibi :))

      Hoşgeldinn!!!!
      Böyle güzel ve samimi bir yorum sahibini hemen tanımak isterim... Geliyorm :)

      Sil
  5. aa ekmekten mi yapılıyormuş? bir de dün bizimkiler poğaça türevi bir şey yapıp galeta unu ile etrafını bulamışlardı. güzelde olmuştu. ama hiç ekmekten yapıldığını bilmezdim. (bknz: mutfak kabiliyeti sıfır olan riv.) yapımı oldukça pratikmiş dağınık. :D ah, bir de ben de üşengeçlik olmasa. ^^
    o vakit belki markete koşup almak yerine kendim yapabilirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşşşşşte benim kibar arkadaşımm RİV!!! Rivcim şu Fenom ve DreAm'e söyle bilmiyormuş gibi yapsınlar onlar da hahah :D

      Üşengeçlik için doğru adrestesin :)))
      Eskiden gide rahat rahat marketten alırdım ama bu junior'ın sağlıklı beslenmesi hedefim çok bozdu beni :)) anca ona yapıyorum zaten! Kendime bişi yapmayalı uzun zaman oldu.

      Ama bu marketten almaktan daha kolay! Ufala, fırınla, ez Zülal'in yaptığı gibi missss :)

      Sil
    2. ahaha kesinlikle. :))
      yakında jetgillerde ki gibi yemeklerde öyle olacak bence.
      toz halinde yada kapsül kapsül. al marketten fırınla. olsun bitsin.

      Sil
    3. Biz 'Işıngiller'i çekelim Riv :D
      Bizim ekip dünden razıdır eminim ışınlanmaya :D tam bize göre!
      Jet de kesmez ahah :D

      Sil
  6. Ben şok :)) Hakikaten bilmiyodum ama annemin bayat ekmeği çektirip tavuğu ona bulaması ondanmış demek ayıktım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :D yalnız olmadığımı bilmek güzel :) ben de bir nevi travma yaşadım :))
      Yorum için tşk! Bloğuna da uğradım ve duygusal anlar yaşadım, çok hoş

      Sil
    2. Evet bazı şeylere gerçekten şaşıyorum.. Halbuki ne kadar basitmiş.. Sorsalar baya kafa yorardım :))) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. aa bende bilmiyordum :) o kadar kullanırım hiç bakmadım içeriğine :D yeni bşi öğrendim. :) bu arada blog keşif etkinliğinden buldum sizi takipteyim sevgilerle http://kozmikhayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler Gonca Apaydın ;)
      Bu bilgiyi paylAşabildiğime sevindim :D
      Bloğuna geldim ama başka blogtu sanırım, 2 bloğun mu var?

      Sil
  8. ben de bayat ekmekleri kurutup, çekiyorum, kavonozlara dolduruyorum, acayip pratik oluyo:)
    bu arada etkinlikten geliyorum ben de:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Sevinci

      Ah evet onu da yapıyorum ve buzluğa!!! :) sonra gelsin köfteler :D
      Fırınlayıp çekersen de galeta unu!
      Ekmek süper bir şey ;D

      Hoşgeldin :) çok sevindim seni gördüğüme, ben de geldim bile ki sayfana :))))

      Sil
  9. Merhaba bloğunuzu takibe aldım ben de bloğuma beklerim canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Güzel ve Kültürlü, hoşgeldin.
      Ben de gelirim tabi ki :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. Bilmiyordum yeni bir sey ögrenmis oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim D. Soygul :)
      Arkadaşlar 'biz biliyorduk ki' diyip moralimi bozdular, iyi geliyor bu yorumlar :D
      Sitenize geldim takipteyim :) inş bana da bulaşır :)

      Sil
    2. Çok sevindim ben de sizi takipeyim anne olarak farkli annelerin yazdigi bloglari okumayi seviyorum.

      Sil
    3. Tşkler D. Soygul :)
      Hepimiz birimiz içinnnn!! :)

      Ben de imrendim bloğuna.. Sağlık konusunda gıdadan öteye gidemiyorum :) yorgunluktan spora halimiz kalmadı.. Ama ufaktan başlamak gerekecek.. Ziyaret ederim seni :)

      Sil
  11. Ya yaziyi okuyunca cok güldüm cok samimisiniz gercekten:)) ve de blogu takibe aliyorum beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe :)) güldürebildiysem ne mutlu 'makyajlailgili' :)))
      Hoşgeldin!!!
      Evet nerde samimiyet orda ben!
      No prosedür no cry :D
      Ben de geldim ve takipçileri baş tacı en başta görünce pek beğendim :))

      Sil
    2. Herkes birbirini görsün tanimayanlar tanisin diye en başta duruyor misafirlerim:) ayricada tanidigima sevindim hem eglendigim hemde ogrendigim bloglar benim icin onemli:)

      Sil
    3. Tşkler makyajlailgili :) eğleniosan ne mutlu :) gülmeyi seviyorum biraz evet!
      Sen de seviosan gel takılalım :)))

      Baş tacı olmak harika ;) çok beğendim gerçekten :) bir süre aradım önce ama :D En kolay yere bakmak gelmedi aklıma :)) fark iyidir ;)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkürler)

Blogger tarafından desteklenmektedir.