|
SARIMSAK NASIL SAKLANIR (Ben bu kekik kavanozunu tercih ettim) |
Bildiğiniz üzere sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca yüksek tansiyon hastalarının da vazgeçilmezidir.
Sarımsak her tarife yakışır. Ancak her defasında elde ve ağızda bıraktığı kokular nedeniyle -özellikle ertesi gün işe gidiyorsanız veya programınız varsa- vazgeçilir.
Peki sarımsakları bozulmadan nasıl saklayabiliriz ve her seferinde sarımsak ayıklamaktan ve her seferinde aynı kokunun elimizde kalmasından nasıl kurtuluruz?
• Sarımsakları bir defaya mahsus olarak kabuklarından ayırıp soyun (tercihen ince bir tek kullanımlık eldiven yardımıyla).
• Sarımsakların sığacağı bir kavanozun içerisine hepsini atın.
• Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin.
• Zevkinize göre tane karabiber, kekik yaprağı gibi ilave baharatlar da atabilirsiniz.
• Buzdolabında muhafaza edin.
Böylelikle her ihtiyacınız olduğunda bir kaşık yardımıyla içinden bir ya da iki tane alarak rahat rahat tarifinize katabilirsiniz.
Sarımsak olup da zeytinyağı eklenmeyen tarif yok gibidir. Bu yüzden zeytinyağı sorun olmaz, hatta havanda dövüyorsanız kolaylık bile sağlar. Zeytinyağını istemiyorsanız da kağıt havlu yardımıyla kurulayıp kullanabilirsiniz.
En güzel tarafı, bu şekilde sakladığınızda elinizde muhteşem bir sarımsaklı yağ olması. Harika bir aroması var ve her tarife yakışıyor. Zeytinyağı azaldıkça tamamlayıp yine aynı aromayı elde edebilirsiniz.
Üstüne sarımsakları bozulmaktan kurtarıyorsunuz.
|
SARIMSAK |
İtiraf edeyim ben sarımsaktan çok yağını kullanıyorum :) Zeytinyağı olan her tarifte bu yağdan mutlaka kullanıyorum.
Özellikle oğlumun her tarifinde zeytinyağı yerine sarımsaklı zeytinyağı ekliyorum.
Lezzetinin yanında faydalı da!
Size de -özellikle anne babalara- şiddetle tavsiye ederim!
Hem pratik, hem sarımsakları bozulmaktan kurtaran, hem eldeki sarımsak kokularını unutturucu, hem de inanılmaz lezzetli!
Deneyin, siz de vazgeçemeyeceksiniz.
NE KADAR SÜRE SAKLAYABİLİRİM?
Zeytinyağı içindeyken sarımsaklarda bir bozulma olmuyor. En az 6 ay rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bu süre zaten bitmesi için yeterli oluyor. Sonrasında kalırsa bile sarımsaklarda sadece yumuşama oluyor, yağı içine çekiyor. O şekilde de kullanabiliyorsunuz.
NERELERDE KULLANILABİLİR?
Zeytinyağı olan her yerde:
Yemeklerde, salatalarda, makarnada, soslarda, fırın tariflerinde, köftede, et terbiyesinde...
Afiyet olsun!
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu dağınık annecim teşekkürler. Sarımsak candır valla yok şuraya yok buraya gideceğim olmaz demem kesinlikle yerim. Banane herkes yesin. Kimse kimseye kokmasın :)
YanıtlaSilHaha Naz evet annem de aynı böyle :D Ben çiğ çiğ yiyemesem de az miktarda olduğunda çok yakıştırıyorum ;)
SilDün sarımsak soyarken bu post geldi aklıma keşke üşenmeyip yapsaydım dedim :(
SilEn azından bir seferlik çekerdin be Naz :) Neyse, bir daha ki sefere artık ;) Eline sağlık...
SilHarikasın şekercimmm , denememek için bşr neden de yok ❤️❤️
YanıtlaSilEvet Tigriscim teşekkürler, nasılsa bir tane soyuluyor, el değmişken halledilir çok kolay ;)
Silsarımsağı neredeyse her yemekte kullanırım, çok severim, bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum en sinir olduğum şeydir durduğu yerde sarımsakların içlerinin boşalması =) böyle değerlendireceğim.
YanıtlaSilAynen Evrim! Ben de kullanmak isteyip de "şimdi kim ayıklayacak bir de kokusu" diye vazgeçtiğim olmuştur. Bu şekilde kavanozdan hemen çıkarıp elimi bile değmeden kullanabiliyorum. Umarım senin de işine yarar ;)
SilTeşekkürler!
Güzel ve pratik bir bilgi.Teşekkürler :)
YanıtlaSilTeşekkürler Daha Mutlu Yaşam :)
SilBlana sarımsak nasıl saklar? Hiç almaz :D Evlenirken eşime tek şartımdı, sarımsak boşanma sebebidir, sakın yiyip gelme, yediysen git otelde kal :D :D Kokusuna o derece tahammül edemiyorum Dağınık. Yani mümkün değil... Ancak bu zevatı çatır çutur yiyen var, onlar için çok faydalı bir bilgi. :)) Ellerine sağlık arkadaşım ❤️
YanıtlaSilBlana şifa deposu yapma etme hastalıklara bile iyi geliyor 😂niye böle yapıyon ya sen hep 😂😂
SilAh Blana ah :D çiğ sarımsak kokusu neyse de pişmişine de mi tahammül yok :) eyvah eyvah gitti güzelim tarifler :D
SilYazık adama da ahahaha :D
Evet komşum aynen :D
Komşummm 😊sarımsak sevilmez mi ya :)) sarımsak ve soğan eşittir gözde görende beni kırk yıllık sarımsak ustası sanır :D Ben makarnaya her şeye sarımsak attığım için bu bana uygun oldu. Gerçekten her soyduğunda elde o kokunun kalması gıcık ediyor insanı. Metal kaşığı sürdüğünde anında gidiyor bunu da öğrenmiştim uyguladım oldu 😂😂
YanıtlaSilEvet komşum :D Çiğ ve yoğun olduğunda ben de yiyemeyebiliyorum, mide açısından da, ama inanılmaz lezzet veriyor girdiği tarife!
SilBen de ufaklığın makarna suyuna bu yağdan ekliyorum, sosa da çok ama çok yakışıyor!!!! Sarımsaklı yağ kullanınca çiğ kadar rahatsız da etmiyor bak :)
Ben hiç götüremedim o kokuyu, burnum da biraz fazla hassas maalesef :( tek çözümüm bu :)
Teşekkürler komşum! Sevgiler ve galp ;)
Harika bir bilgi. Hiç duymamıştım ve çokta faydalı oldu. Teşekkürler Dağınık Anne :)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Süs Evim ;)
Silen iyi saklama yöntemini söylüyorum sarımsak kullanmamak :(
YanıtlaSilOooo kimleri görüyorum, Mert gelmiş :D Hoşgeldin :) Sen de Blana ve babam gibisin yani :D
SilOlmasın sarımsak diyorsun :) Ama çok yakışıyor be :D
Bugün of günümdü canım.Dün de bloğumla ilgili çalışmalar vardı.Sevgili oğlum Gökhan yine imzasını attı sitemdeki reformlara.Canım kızım, sarımsağı tabii yerine göre çok severim , yararına da inanırım.Ben şimdi kızımdan ne güzel bir saklama yöntemi öğrendim.Gerçekten zamanla içleri boşalıyor. Bakıyorsun bir gün, en elzem olduğunda yok.Bilgilendirmen için çok teşekkürler canım.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilEce Ablam gelmiş :) Hayırlı olsun ablacım çalışmaların, Gökhan el attıysa tamamdır!
SilBen de çiğ ve yoğun olmadığı sürece ve köfte dışında çok severim! Annem daha beter çiğ çiğ yer nasıl yapıyor bilmiyorum bana fazla geliyor :D
Yağı çok lezzetli ablacım, her tarifine bu yağdan kullanmalısın bak vazgeçemeyeceksin :)))
Geleceğim ben de misafirliğe :)
Öptüm ablacım, benden de sevgiler saygılar
Hep aklımda olan fakat hep uygulamaya üşendiğim bir yöntem. Çok teşekkürler paylaşım için, belki bu bana bir motivasyon olur :)
YanıtlaSilHoşgeldin Sinem, ilk soyuşunda hemmeeeen bir iki tane daha aradan çıkartıp bir kaba yağlayıp ekle bakalım seversen harika olur :) Ben seveceğini düşünüyorum, sırf yağı için bile yapılır ;)
SilTeşekkürler!
Süpersin ki Dağınık Anne!
YanıtlaSilHem pratik hem de lezzeti bol bir seçenekle gelmişsin ;)
Yaratıcı insan seni :)))
Çalışan annelerimiz, vakitsizlikten yakınanlar senin yolundan ilerlemeli bence ;)
Ellerine sağlık!
Teşekkür ederim ruh ikizim :) Hem zamansızlık, alternatif hem de O İNANILMAZ YAĞ! Vazgeçemiyorum her şeyde kullanıyorum bak sen de dene soslarında?
SilAfiyet olsun :D
Bu da değişik bir yolmuş. Bizde de sarımsaklar ayıklanır, (tabi ki bu şanslı kişi benim, başka kim olabilirdi ki? :) bir kavanoza konur ve buzluğa atılır. Öyle de çok pratik oluyor! :)
YanıtlaSilCansu yine sana mı kalıyor o işler :D Kurtuluşun yok, hızını alamadığında bize de uğra bak her zaman beklerim :D hehe...
SilSizin yöntem de güzelmiş! Bu şekilde yapınca yağını da kullanıyorsun çok pratik oluyor.
Senin de eline sağlık ;)
Çok da kolaymış aslında.. Her zaman bu zahmete ve kokuya katlanmaktansa bir defa yapıp bu şekilde saklamak en iyisi.. Harika bir fikir..:)
YanıtlaSilNahidecim kokuyu geçtim o yağ için bile yapılır ;) İnan bana harika oluyor...
SilTeşekkür ederim!
Ellerine sağlık canım ben de ablamdan öğrenmiştim ,o da hiç eksik etmez dolabından benim yaptığım geçtiğimiz günlerde bitti sen bana hatırlatmış oldun teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSilHatice hnm çok teşekkürler! Bir başlayan vazgeçemiyor zaten ;)
SilSizin de elinize sağlık!
Ellerine sağlık canım ben de ablamdan öğrenmiştim ,o da hiç eksik etmez dolabından benim yaptığım geçtiğimiz günlerde bitti sen bana hatırlatmış oldun teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSilne güzel pratik bir yöntemmiş dağınık bu.
YanıtlaSilyeni birşey öğrenmenin mutluluğundayım şu an ;)
teşekkürler harika bir paylaşım şekerim öptüm ^.^
Tembel hatun yaratıcı olur Kırmızılım :D Bak sen de yap yağına bayılacaksın :)
SilBen de kocaman öptüm ve teşekkür ettim!
TEşekkürler faydalı bir yazı olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkürler Genç Anne :)
Silbunlar benim hiç bilmediğim şeyler stok bilgi yapıyorum kendime yakında lazım olucak teşekkürler:))
YanıtlaSilSen bunları süslü püslü kavanozlara dizersin kesin ;) Bulursun güzel bir yolunu eminim :D
SilBen teşekkür ederim
Bu yöntem iyiymis. Ben elimi limonla obuyorum kokulari gideriyor.
YanıtlaSilBen ne yaparsam yapayım gitmiyor Derya :) Burnum da inanılmaz hassas zaten, çıkmıyor o koku :D
SilEn güzeli böyle dokunmadan :D
Teşekkürler :)
Nefesteki kokusunu da önlüyor mu bu yöntem: )cok seviyor olsam da insanlarla sürekli yakın temasta olmak sıkıntı: (
YanıtlaSilHaha Şapşik :D Ah keşke onu da önleyebilsek :) Çeşitli yöntemler var ama ben fazla koku aldığım için benim adıma zor ;) Ben çok sıkıntı yapmam da sevmeyene kötü kokuyor maalesef...
SilEn azından pişirmek için kullandığında eldeki kokuları önlemiş oluruz ;)
Sarımsağa yavaştan ısınıyorum aklımda olsun bu bilgiler lazım olcak bi süre sonra dimi :)
YanıtlaSilIsın Neslihan ısın :) Sarımsak neredeyse her tarife ayrı bir aroma katar. Yerinde ve yeterli miktarda kullandığında harikalar yaratır ;) Demedi deme...
Sil6 ay gerçekten çok iyi bir süreymiş.Hemen deneyeceğim bende zira sarmısak ayıklamayı hiç sevmem...
YanıtlaSilEvet Filiz Şahin, sonrasında da sadece yumuşuyor ama yemeklerde yine kullanabiliyorsun ;) Ben de her defasında aynı stresi yaşamamak için tek seferde hallediyorum :D
SilÇok teşekkür ederim güzel yorumun için, hoşgeldin :)
Her yemeginden sarimsak eksik etmeyen biri olarak bu tarif vazgecilmezim :) Bende bu sekilde saklayip kullaniyorum, ellerine saglik Daginikcim :)
YanıtlaSilKocaman sevgiler.
Hayirli Ramazanlar dilerim canim :)
Sinem! Senden de onay aldıysam değme keyfime ;) Çok teşekkür ederim!
SilBenden de en kocaman sevgiler ve hayırlı ramazanlar canım!
Allah kabul etsin oruçlarımızı ve dualarımızı... :)
Teşekkürler değerli yorumunuz için :) Sarımsak eksikliği bazı tarifleri bitiriyor çok haklısınız.
YanıtlaSilSarımsak soymak benim için her zaman zor olmuştur :D Bu yöntemden sonra çok rahat ettim. Yağını eklemek bile yetiyor :)