22 Şubat 2017

Çocuğunuzu İhmal Etmeden Üretken Blogcu Anne Olmanın Yolları

Üretken Blogcu Anne Olmanın Yolları

Blog açmak artık günümüzün en popüler hobileri arasında yer alıyor. Bugün hemen hemen her konuda sizleri cezbedecek blog bulmak hiç de zor değil.
Üstelik takip ettiğiniz blogların sizin yakın arkadaşınızın olma ihtimali de oldukça yüksek!
Peki anne olmak blog yazmaya engel mi? Bir yandan çocukla uğraşırken bir yandan blogcu anne kalmak mümkün mü?
Elbette mümkün! Aşağıdaki adımları takip ederek çocuğunuzu ihmal etmeden üretken bir blog yazarı olarak çalışmalarınıza devam edebilirisiniz.


1 – Herkesten önce uyanın!

Enerjinizin en yüksek ve aklınızı daha iyi kullanabileceğiniz en iyi an sabahın erken saatleridir. Üstelik küçük yaramazın size karışmayacağını da düşünürsek sabah saatleri oldukça iyi olacaktır.
Uykunuzu almış bir şekilde sabah kalkıp bir kahve ile kendinize geldikten sonra 1 saat gibi bir süre içerisinde yazınızı hazırlayacağınızı düşünüyorum.
Bunun yanında kendi isteğinizle erken kalkarsanız kendinizi daha sabırlı ve üretken hissedeceğinize inanıyorum.


2 – Mailinizi ve sosyal medya hesaplarınızı işten sonra kontrol edin


Sabah gözlerinizi açtınız! Hemen telefona sarılıp kim ne paylaşmış, bana hangi maili göndermiş diye bakmayın.
Çünkü yanlış atılan bir mail tüm sinirlerinizin alt üst olmasına neden olabilir.
Üstelik en verimli saatlerinize asabi olarak başlamanız doğru olmayacaktır. Bunun yanında zaten sonra cevaplayabileceğiniz bir maili ya da paylaşımı önce sabah, sonra da cevap vereceğiniz zaman 2 defa okuyarak vakit kaybedeceksiniz.
Bebeğinizden gün içerisinde fırsat bulduğunuzda da telefonunuz üzerinden mail alışverişi ve sosyal medya paylaşımlarına bakabilirsiniz.
Haksız mıyım?


3 – Yapılacaklar listeniz olsun

Zamanınız kısıtlı ve değerli. Uygun zamanı bulduğunuzda en etkin bir şekilde onu kullanmalısınız.
En uygun zamanınızda “ay ben ne yapacağım” diye kendinizi facebook da boş boş dolaşırken bulabilirsiniz.
Bunu engellemek için gün içerisinde aklınıza gelen işleri not edin. Böylece yapılacaklar listeniz oluşur ve yakaladığınız ilk fırsatta ben ne yapacaktım diye düşünmezsiniz.
Her telefonde bir not defteri uygulaması var. Hiç olmadı kendi kendinize mail atın :)


4 – İçerik planınız olsun

Bir işi rutine dökerseniz hem siz hem de okuyucunuz mutlu olur. Yani haftada 2 – 3 yazı yazabilecekseniz kendinizce gün belirleyin. Böylece siz kendi rutinize uyup yazı yazmış olursunuz okuyucunuz da bugün yeni yazınızın yayınlanacağınız bilerek sitenizi ziyaret eder.
Sabahın erken saatinde kalkıp bugün ne yazsam diye sormayın! Bu daha önce karar verilmesi gereken bir adım.
Gece yatmadan önce, yemek yaparken, TV izlerken bir sonraki yazınızın ne olacağınız belirlemelisiniz.


5 – İhtiyacınız olan şeyler el altında olsun

Blog yazarken çoğunlukla neye ihtiyaç duyuyorsunuz? Laptop, şarj aleti vs...
Belki müzik dinliyorsunuz, sabahın erken saatlerinde kulaklığınızı aramakla uğraşmayın. Hemen masanızın üzerinde olsun.
Gelelim online araçlara.




  • Hangi siteleri okuyorsunuz?




  • Yazınızı yazarken hangi sitelerin yazılarından ilham alıyorsunuz?




  • Resim düzenlerken hangi araçları kullanıyorsunuz?

  • Bu gibi siteleri ya tarayıcınızda sık kullanılanlara ekleyin, ya twitter da liste oluşturarak takip edin ya da kabaca not defterinizde saklayın.
    Sonra aramakla uğraşmayın!!!


    6 – Eski yazınıza geri dönmeyi ihmal etmeyin

    Sürekli yeni yazı yazmak zorunda değilsiniz. Bundan 1 yıl önce yazılan bir yazıyı güncelleyip tekrar paylaşabilirsiniz. Ya da belki de benzer yazdığınız 2 yazının birleşip tek yazı olması daha doğru olabilir.

    Son Sözler

    Çocuk yetiştirmek, anne olmak zor! Buna bir de blog yazarlığı eklenince hayatınız çok daha zorlaşacakmış gibi gelebilir. Eğer yukarıdaki tavsiyelere uyabilirseniz çok daha üretken blogcu anne olabilirsiniz.
    Çocuk, yemek, ev işi rutininizde sıkışan hayatınıza blog yazarlığı farklı bir renk katacaktır!
    Gözünüz korkmasın. Düzenli bir çalışma ile en azından haftada 2 yazı yazarak blog yazarlığı yapabilir ve kitlelere ulaşabilirsiniz.
    Atladığım bir nokta mı var? Sizce blog yazarı anneler daha üretken olmak için neler yapmalı?

    Bu yazı Teknojest sitesi sahibi Poyraz Şahin tarafından hazırlanmıştır.
    Dağınık Anne

    Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
    Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
    Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

    BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

    60 yorum:

    1. Güzel bir yazı olmuş.Ben de planlı bir şekilde yazdıklarının çoğunu uyguluyorum :))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Senin planlı olduğuna hiç şüphem yok Yurdagül, harikasın teşekkürler :)

        Sil
    2. Çok güzel derlenmiş ve yol gösterici bir yazı olmuş. Ben birde bunların üzerine çalışıyorum ve genelde çoğu blog yazılarımı serviste telefonum ile yazıyorum ;) Gerçekten istedikten sonra kimsenin yapamayacağı iş yok

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kesinlikle Gülşah. Hepimiz öğle arasında, serviste, kucakta bir minik uyuklarken bir şeyler yapmaya çalışıyoruz :)
        Çok teşekkür ederim yorumun için.

        Sil
    3. Bebeğim biraz büyüdükten sonra bende bu adımları uygulayabilirim, teşekkürler paylaşım için. 😊

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet sizin şimdilik biraz dinlenmeye ihtiyacınız var Kırmızı ;) Ben teşekkür ederim güzel yorumun için!

        Sil
    4. Bende ansızın gelişiyor her şey. Planlı olmak hayatıma çok uymuyor, ne ara boşluk bulursam o zaman devreye giriyorum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. O güzel yazılar ve fotoğraflar nasıl çıkıyorsa öyle devam edin bence de Yazdan Kalan :)
        Çok teşekkür ederim

        Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    6. Erken kalk diyorsun yani: )) e ama tatlicim.biIm evde gun zaten cogunlukla tee sabah 4 te başlıyor hic mi.uyumasin bu garip :)) guzel ama :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bana da uymayan tek madde o Şapşik ;) Bizim için birer istisna olabilir bence ne dersin ;) Bizim uykusuzluk da malum. Hep uyusun anneler hep!
        Teşekkür ederim bu keyifli yorumun için :)

        Sil
    7. çok verimli ve faydalı bir yazı, doğrusu ben bunu kendi zamanıma uyarlamayı planlıyorum. hayır, anne değilim. alakası yok. fakat zamanı verimli kullanamıyorum. şu erken kalkma işini yapabilirim belki, bu sayede daha fazla vaktim olabilir. biraz da şüphe etmiyor değilim, çünkü planlı bir insan olamadığım için, zihnimdekilerin yalnızca zihnimde kalacağını düşünüyorum bir şekilde. :/

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Al benden de o kadar Riv! Malum biz anlık insanlarız sağımız solumuz belli olmuyor değil mi :) Ama bana da bir teşvik oldu bu yazı, daha planlı gideceğim ama 'ne yapacağım şimdi' sorularım azalacak. Çok iyi oldu benim için.
        Teşekkürler yorumuna! Seni burda görmek hep mutlu ediyor, hep özlediğimi hatırlıyorum :)

        Sil
    8. Zaman planlaması çok önemli gerçekten. Ben blog yazilarimi gece ya da okula giderken otobüste ya da is yerinde ki boş zamanlarımda yazıyorum. Sosyal medya paylaşım ve yorumlarimi da aynı şekilde yolda yapıyorum. Geçmiş zamana bakınca o kadar çok vaktim varmış ki keske... Diyorum hep. Keske sunu da yapsaydım, su kursa da gitseydim v.s Simdi hem okuyorum, hem çalışıyorum, hem anneyim, hem ev hanımı. İstenirse her şey yapılabiliyormuş. Planlamayı bilmek lazim. Blog yazmak gerçekten zaman alan bir hobi. Yorumlara cevap vermek yorumcuları ziyaret etmek...Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Değil mi Güncem??? Biz daha önce ne yapıyorduk acaba :D Ben de aynı soruyu sık sık soruyorum! Eskisi gibi zamanım olsaydı onu yapardım bunu yapardım'lar hiç bırakmıyor yakamızı değil mi?... Ama yapabildiğimizi yapmışız artık gerisi büyüttükten sonra :) Senin yolun kısaldı darısı başıma :)
        O otobüs ve servisler blog için nimet gerçekten! Benim de öğle tatillerim :)
        Teşekkür ederim yorumun için, mutlu oldum.
        Sevgiler

        Sil
    9. Bu yazıyı okuyup uygulayabilen blogunuzun başlık kısmında yorgun ama sempatik anne görseli olmaktan kurtulabilir. Dağınık anne olarak derli toplu olmaya katkı bir yazı emeklere sağlık..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Begonvil Sokağı, güldüm yorumunuza :D
        Olmaz o zaman blogum dağılır amacından sapar, biz yine dağılalım ama daha iyi dağılalım :))) Şaka bir yana bana çok lazım bu maddeler, uygulamaya başlıyorum ben de.
        Teşekkür ederim :)

        Sil
    10. Dağınıkçım teşekkürler paylaşımın için. Maddeleri beğendim de başlığı beğenmedim. Zaten tüm maddeler düzenli yayın paylaşan bir blogger olmak için yol gösterici olmuş. Bunun içine annelik katmaksa olayı ilgi çekici hale getirme girişimi. Blogunu hayatta tutmaya çalışan bir anne neden çocuğunu ihmal edebilir olsun onu anlayamadım. Mesela bana göre bir iş blogum. Çalışmaya dışarıya gitseydim çocuğunu ihmal eden anne mi olurdum? Çocuğunu tek başına büyüten bir anne olsaydım da yanında vakit geçiremeseydim onu ihmal ediyor mu olurdum? Ya da her gün içerik hazırlamak zorunda olan bir editör olsaydım yine ihmal mi olacaktı? Hayır. Olmazdım. Neden? Çünkü anne de çalışıp eve katkıda bulunuyor, çocuklarının geleceği için çalışıyor, yaşayabilmek için çalışıyor daha bir sürü şey.. Blog yazmaya zaman yarattığım halde para kazanmadığım için mi ihmalkarım? Böyle bir sürü soru sorabilirim. Blog yazmak ayrı annelik ayrı. Ben anne olarak daha önce yüzde yüz kendime ait olan zamanın neredeyse tamamını çocuklarıma ayırır oldum. Yüzde yüz çocuklarıma ait olmam mümkün değil, hiç bir anne için mümkün değil. Benim zamanım iki çocuğuma, bitmeyen ev işlerine, eşime, en sonunda da bana ait. Kendime kalan minnacık dilime de ister bloga yazı yazmayı sığdırırım, ister gezip tozarım, ister yatar dinlenirim. He planlamaya zamanım kalıyorsa da planlarım elbette. Zaman yönetimi önemli, ucundan tutacak bir zaman bulabilirsem. Blog yazan bir anneyseniz ve blogunuza zaman ayıramıyorsanız bence tek ihmal ettiğiniz kendinizsiniz. Zaten bir anne o kadar çok şeyi çekip çevirir ki gün içinde, eğer yazısını yazamıyorsa bu içinden gelmediğindendir. Biz kadınlar aklımıza düşeni yapmakta pek becerikliyizdir. Yazara da blogunu güncel tutan bir blogger olmak için ne yapılması gerektiğini anlattığı için teşekkür ediyorum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu daha çok benim gibi dağılmış ve hayatını düzene oturtamamış, plansız 'ne yapacağım' sorularıyla dolu anneler için Gökçecim :) Bunun bir engel olmadığını bir kez daha anlatmış bize.
        Senin zaten maşallahın var, gayet başarılısın :)

        Teşekkür ederim yorumun için.

        Sil
    11. Poyraz Bey'in ellerine sağlık... Ben anne değilim ancak, verdiği ipuçları hepimiz için çok yararlı... İsteyince yapamayacağımız şey yok, gerçekten :)
      Bu güzel yazıyı bizlerle buluşturduğun için de çok teşekkür ederim, Dağınık'ım :) Sevgilerimle... <3 <3

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet Blanam, yeter ki isteyelim ve nasıl başlayacağımıza karar verelim :)
        Ben çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için canım arkadaşım <3

        Sil
    12. Sevgili Poyraz'in eline saglik cok teşekkürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorumunuz için teşekkür ederim Hatice Hnm, gerçekten eline sağlık <3

        Sil
    13. Ne güzel yol gösterici bir yayın olmuş, emeğine kalemine sağlık Poyraz Bey, anne olmasam da tavsiyeler çok iyi, özellikle haftada 2-3 yayın ve planlama dikkat etmem gerekenler..
      Ruh ikizim konuk yazar da ağırlarmış!!! yakışır, devamı da gelir inş! Bloglar arasında yapılmalı, keyifli olacağını düşünüyorum.. Eee ne zaman konuk oluyorsun bana Ben ki sana emri vaki ile konuk olmuştum, biliyorsun 🙈🙈🙈

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Canım ruh ikizim çok teşekkür ederim <3
        Evet bu aralar ikimiz de biraz dağıldık değil mi? Seni de kendime benzettim. Benim için çok iyi oldu bu derleme. İnsanın bazen bir başlangıca ihtiyacı oluyor. Ben de planlı gideceğim artık.

        Konuk yazarlık için de seve seve... Keşke senin bloguna yakışır bir yayın yazabilsem koşa koşa gelirim <3 Şu kitap sayımı artırayım o zaman bir yorumumu sana yazarım ne dersin :)

        Sil
      2. Canııııııııımmm canım canım canım canım caaanıııımmm <3 <3 <3

        Bence de güzel, ben de düzene girmek adına bir şeyler yapmaya çalışıyorum, inş toparlanacağız, sistemli ilerleyeceğiz ;)

        Yaaa tabii ne yazarsan başım gözüm üstene, ne dersen ruh ikizim , senden gelsin yeter ;)

        Sil
      3. Canım Fenom çok teşekkür ederim <3

        Sil
    14. Dağınığım, çok yararlı bir yayındı. Gerçekten bir düşündüm de, şu an bir torun daha bakıyor olabilirdim ve zorluklarını kaldıramayıp blog yazamayabilirdim. Allah'tan o işleri tamamlamışız. Dilerim uykular başta olmak üzere, Atakan'ımız da kendi kendine oyalanıp, oynamaya başlar ve senin o sımsıcacık yayınlarını okuruz. Bu arada Feno kızım tam da üstümde şimdi. O na da hoş geldin, seni özlediiiik diyorum.
      Ayrıca bu paylaşım için Poyraz beyi kutluyoruz. Sevgiler kızım :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Canım ablacım içimi ısıttın yine <3
        İnşallah inşallah diyorum dileklerine! Elbet o günler de gelecek ve 'Elif yine mi yazı yazmış yeter artık yazmasın' diyeceksiniz :)
        İnsan hayal etmeden yaşayamıyor değil mi?
        Ne mutlu sana güzel torununu da büyüttün. Darısı başımıza.
        Bu yazıyla biraz daha kendime geldim diyebilirim. Ben çok plansız gidiyordum gerçekten, plan yapmaya bile halim yok neredeyse. Şu hastalıkları bir atlatalım, sağlık olsun da daha da iyi olacak her şey!
        Fenom'a da ileteyim görmediyse yazını :)
        Benden de sevgi, saygı ve öpücükler canım ablama <3

        Sil
    15. Her şeyin başı planlı programlı olabilmekten ve hedef belirlemekten geçiyor. Verimli olabilmek için çalışma saatleri günün ilk saatleri olmalı tabi. Bir de sosyal meydaya bir daldınız mı çıkamıyorsunuz. Yazı yazdığım günlerde mümkün olduğunca az giriyorum, yoksa yazacak zamanım uçup gidiveriyor...
      Paylaşım için teşekkürler :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynen Zülalcim. Bazen paylaşım yapayım diyorum, oradan oraya oradan oraya derken hiçbir şey yapamadan zamanı devirmiş oluyorum.
        Bundan sonra daha planlı olacağım.
        Senin yeni sistemin çok başarılı. Sayende hiçbir filmi kaçırmıyoruz, genel kültürden yoksun kalmıyorum :)
        Çok teşekkür ederim yorumun için, mutlu ettin beni yine <3

        Sil
    16. Yazı 2 çocuklu anne olmam ve bu aralar blogumu instagram hesabımla aldatmamdan ötürü dikkatimii çekti, tarzını da çok beğendim. Uygulamak lazım da .. Geç yatma gibi kötü bir huyum var, o sebeple anca çocuğum okula giderken zorla uyanıyorum. Kahvaltı sonrası anca zaman kalıyor onda da yemek ev işi derken haftada 3 değil anca ayda 2-3 yazı çıkıyor. Ama eski yazılarına vefalı davrananlardanım neyseki ;)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Dilek Kıroğlu, "instagram hesabıyla aldatma" kısmında gülümsedim :) Ben de bir süredir instagram'ın rahatlığını fark etmiş bulunuyorum. Özellikle zamansız anneler olarak ister istemez en pratik olana yöneliyoruz. Orada plansız paylaşım yapabiliyorken bloglarımızda çok emek harcıyoruz.
        Haftada 2-3 yazı bizim için çok olabilir ancak haftada 1 yazı hedefleyebiliriz. Ben bu yazı sonrasında daha planlı ilerlemeye başladım ve şu anki yanıttan çok memnunum. İlk boş zamanda yapılacakları ve yazılacakları grupladım, daha verimli ilerliyorum. Bazen bir yazıyı 5-6 seferde yazabiliyorum ama en azından ilerliyorum.
        Dediğiniz gibi eski yazılara dönüş yapmak faydalı oluyor. Şimdiki bilgilerimizle daha kaliteli hale getirebiliyoruz.
        Güzel ve katkılı yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

        Sil
    17. Bir erkekten bu önerileri almak çok güzel. Telefonlar olmasa hiçbir seye yetisemem dogruya dogru. Is arasinda buldugum her boslukta blogla ilgili isleri hallediyorum. Planliyim da tabii ama anne olunca sürprizler kaçinilmaz. Ama iste o hayatimiza verdigi renk ve günlük hayattan uzaklastirdigi için vazgecemiyorum.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynen Deryacım! Benim özel konularda bilgisayar iletişimim çok az. Hep telefondayım. Bu, hızımızı azaltıyor maalesef ama aynı zamanda her boşlukta ilgilenebilmemizi de sağlıyor. Poyraz Bey anneleri iyi gözlemlemiş :)
        Senin plansız olacağını hiç düşünemiyorum! Harikasın! Titizliğin ve düzenliliğin her yerde belli oluyor zaten. Eline sağlık.
        Sürprizler bizim keyfimiz ;)
        Yorumuna sevindim, teşekkür ederim <3

        Sil
    18. Çok yararlı bir yazı olmuş.kesinlikle çok güzel uygulayabilene.

      Bir tavsiyede benden o zaman,
      "Söz konusu anneiseniz,zaman sizin kendiniz için
      Ancak ne zaman sizin olacak söyleyeyim...
      Onlar kendi yuvasını yapmaya karar verip gittiğinde...
      Peki ne yapcez...bloğumuzu boşleyecez mi ?
      Arada canınız ne zaman isterse yapcez-birde küçük boşluk buldunuz mu dalıp-çıkacez...
      Bloğcanlar burada sizi sevdiler mi bırakmazlar... rahat olun...Beklerler..
      Benim gibi,günün birinde mutlaka ama mutlaka uğrarlarr..
      ÖPÜLDÜNÜZ....

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Canım öğretmenim!!!! Her yazınızın altına imzamı atıyorum :)
        Aynen söylediğiniz gibi her boşlukta dalıp çıkmaya çalışıyoruz. Bu boşluklara plan yapmaya başlayınca daha verimli oldum gerçekten. Ama ilk işimiz o minik insanlar :)
        Sizin vesilenizle yine o anlayışlı güzel blogcan arkadaşlarıma ve size çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız!
        <3

        Sil
    19. Yorumlarınız, beğenileriniz için teşekkürler :) Beni çok mutlu ettiniz...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu güzel yazı için biz teşekkür ederiz :) Elinize sağlık!

        Sil
    20. Adsız02:08

      Açıklamalarınızı okudum çok doğru hele çalışırken düzenli olmak işleri bir plan içinde yürütmek başlarda zor gibi görünse de sonradan sistemin düzene girmesi kolaylık oluyor birde çocuk varsa annenin sorumlulukları bir o kadar artıyor yazılarınızı takipteyim elinize sağlık.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evimin Güncesi,
        Çok haklısınız. İlk başlarda bir bocalama dönemi yaşıyoruz ve bir şeyler için işaret bekliyoruz. Zamanımız az olsa da planlı ilerlediğimizde "ne yapacağım" boşluklarını doldurmuş oluyoruz :)
        Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için <3

        Sil
    21. 2 çocuk annesi olarak blogcu anneyim :) İnternet olduğu sürece fırsatı bir şekilde yaratıyorum.Tv izlemem ,sosyal medyayı da çok aktif kullandığım söylenemez bunlarla zaman geçirmek yerine blog yazmak candır.Poyraz beyin önerileri çok yerinde olmuş.Ellerine sağlık.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sosyalmedyacafe hoşgeldiniz, hem 2 çocuk annesi hem de başarılı bir blogger olarak sizden de destek almak harika oldu :) Ben de televizyon hiç izlemiyorum, sevmiyorum hatta. Her fırsatta blogumda taslaklarımla uğraşıyorum :)
        Yorumunuz beni mutlu etti, teşekkür ederim! <3

        Sil
    22. Güzel tavsiyeler olmuş çocuk olmasa da bende okulumdan vakit ayırmaya çalışıyorum ve bunun yolu düzenli ve planlı olmaktan geçiyor :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet aslında tavsiyeler herkes için geçerli. Sadece farklı olarak, anne olduğunuzda zamanınız çok azalıyor ve boş zamanlarda çok afallıyorsunuz :) İşin içinde okul varsa annelikten çok farklı değil aslında değil mi ;)
        Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

        Sil
    23. Poyraz beyin emeğine sağlık çok faydalı öneriler olmuş bunlar Dağınığım ama ben bir türlü zamanı planlayamıyorum 😔. Senden daha bi dağınığım sanki hele bu aralar 🙃. Her ayın başında kendime diyorum ki tamam bu ay haftada en az 3 yayın yapacağım nerde ayda iki tane yayın anca yapıyorum ki üstelik hazırda bekleyenler varken 😔. Bi toplanmam lazım sanırım ben de ama işte nasıl olacak bakalım bu yazıyı dönüp dönüp okusam çok iyi olacak benim için 😀. İkinize de teşekkür ederim Dağınığım bizi böyle güzel bilgilendirdiğiniz için 😀 Sevgilerimle ❤

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. ZEHRAM <3 Benden daha dağınık olamazsın hayır hayır olamaz en dağınık benim :)
        Yok yok, senin son hızın gayet başarılı çok iyi gidiyorsun canım arkadaşım! Bence haftada en az 3 yayın çok :) Bizi de düşün!!! O pastalar börekler her gördüğümüzde bizi bizden alıyor :) Bence anneler için haftada 1-2 yayın yeterli ;)
        Benim de çok işime yaradı, böyle bir yazıya ihtiyacım varmış, şu an boş vakitlerimi daha verimli kullanıyorum Zehram.
        Asıl sevgiler ve teşekkürler bizden <3 Sen hep gel :)

        Sil
    24. çocuğum olduğu zaman pür dikkat bir daha seve seve okuyacağım :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çiğdemce Tatlar, hoşgeldiniz! Aslında öneriler tüm bloggerlar için :) Şu anda da uygulayabileceğiniz öneriler. Tabii anne olunca beyin fonksiyonlarımız kendine gelene kadar böyle bir işarete ve desteğe daha çok ihtiyacımız oluyor :)
        Çok teşekkürler yorumunuz için <3

        Sil
    25. Benimde uzun zamandır hayalimdi blog acmak sonunda gerçekleştirdim yazmak anlatmak paylaşmak beni çok. Rahatlatiyor.benimde 6 bucuk aylik bir kızım var bu yüzden paylasiminizi çok faydalı buldum teşekkür ederim iyi gunler ☺

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hoşgeldiniz EylülBebek!
        Hayırlı uğurlu keyifli olsun blogunuz :)
        Ben de bu kadar keyif alacağımı hiç düşünmemiştim. Nasıl başladım ve ne zaman 1,5 yıl oldu hatırlayamıyorum!
        Allah bağışlasın güzelliğinizi! Ek gıdaya başladıysanız burası cennet olabilir gerçekten ;) Umarım severek vakit geçirirsiniz.
        Yorum için çok teşekkür ederim, ben de geliyorum blogunuza <3

        Sil
    26. Süper bir yazı. Yazana da bizimle paylaşana da çok teşekkürler. Anne olmak gerçekten zor, önemli olan kendimizden de vazgeçmeden çocuklarımızı güzel yetiştirebilmek. Böyle yazılar sayesinde motivasyonumuz artıyor.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kesinlikle sevgili Burcuuuk. Motivasyon her şeyin başında geliyor. Bilsek de kendimize hatırlatmamız lazım!
        Çok teşekkür ederim :)

        Sil
    27. Çocuğunuz büyük olsa bile 18-20 bile huysuzlaşabiliyor. Kolay gelsin.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ebeveynliğin en zor kısmı "ilk 40 yılı" diye bir söz var ya Safiye hnm :) Hep gülmüşümdür :) Maalesef öyle! Küçüklüğüne bakmıyor. Hepimize kolay gelsin. Çok teşekkürler!

        Sil
    28. Bu güzel yazınız için teşekkürler. Takip etmeye devam :)

      YanıtlaSil
    29. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler.

      YanıtlaSil
    30. Ne güzel planlı çalışmak en iyisi tabi :) bende kendima aldım yazınızdan birleyler teşekkür ederim :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kesinlikle öyle! Ara ara bocaladıkça okuyorum bu yazıyı, ne kadar bilsek de motivasyona ihtiyacımız var :)
        Teşekkür ederim :)

        Sil

    Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
    (Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

    Blogger tarafından desteklenmektedir.