21 Şubat 2017

MİM MİRİ MİM: BLOGGER LIFE


blog yazmaya başlarken


Sevgili Fenom beni yine unutmayıp mimlemişti. Mimlere geç dönmeme rağmen beni hiç unutmaz! Biliyor ki mimlenmek beni çok mutlu ediyor... 

Onun yaptığı mim yazısı da burada.


Mim 4 sorudan oluşuyor ve anladığınız üzere blogger olmak ile ilgili. Bakalım nasıl cevaplayabileceğim?

 Blogger denilince aklınıza gelen üç şey nedir?
Dostluk, İletişim
Zaman
Keyif


❓ Her temadan (Kişisel, gezi, kozmetik, kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz, okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem?
Ben de "nasıl örnek vereyim" desem :) 
Çok zor bir soru gerçekten. Bir taneyle duramam, mümkün değil, yazdıkça yazarım mim amacından sapar. Gezdiğim, okuduğum, yorum yaptığım her blog benim için ayrı bir sanat eseri. Bu konuda "blogger" çok önemli. Yazan kişiyi seviyor, beğeniyor ve güveniyorsanız ne yazarsa okuyorsunuz :) Bu konuda çok şanslıyım.  


❓ Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler neler?
Blog yazmaya başlarken telefon uygulamasından bir şeyler karalayıp anlık fotoğraf çekerek yayımlıyordum. Ne yazı karakteri, ne yerleşim, ne fotoğraf düzenleme yapmıyordum... Amacım günlük olarak kullanmak, okuyan olursa da dertleşmek, paylaşmaktı. Hangi ara bu noktaya geldim bilmiyorum :) Şu an titizlenmekten yayın yazamaz oldum :)

Aramızda uzun yıllardır yazan arkadaşlar varken belki bana düşmez ama, bir arkadaşım gelip blog açmak istiyorum ne yapayım derse vereceğim samimi cevaplar şunlar olur:

🔺Öncelikle kendine uygun, güzel bir isim bul. Bulduğun isimde yanlış anlaşılma, başka siteyi çağrıştırma olmasın. 
🔺 O isimle mail adresi alabiliyor musun kontrol et. Kullanıcı adın, blogun ve mail adresin uyumlu olsun. 
🔺Bu işe severek başla. Yazmayı, paylaşmayı, okumayı ve okunmayı seviyorsan yap. Para kazanmak için başlama, ama sevdiğin bu işten para da kazanmak istiyorsan sabırlı ol. En az 1 yıl beklemen gerekecek. Blog yazmak, başlar başlamaz para kazandıran bir hobi değil. 
🔺İlk yayınından itibaren "herkes okuyacakmış" gibi yaz. Titiz davran, GEÇİŞTİRME! Sonrasında düzeltmeye çalışmak çok daha zor olacak.
🔺 Blog yazmayı seviyorsan alan adı almak için geç kalma. "Daha çok yeniyim" deme. Sonradan ilerlediğinde alan adına geçmen daha zor olacak. Örneğin benim alan adım var ama bekliyor :)
🔺 Diğer bloglar ile iletişimde ol. Onlar senin en güzel dostların. Hepsi yardım eder, paylaşır, destek olur. Sen de onları her fırsat bulduğunda ziyaret et, okuduğun her yazıya mutlaka yorum bırak. Hepimiz yazımızın okunduğunu bilmek isteriz. Güzel dostlukları bir yana, yazdıklarını okumaya başladıktan sonra genel kültürün o kadar artıyor ki inanamazsın :) Her konuda onlara danışıyorsun.
🔺 Ziyaretlerini hesap kitapla yapma. İçinden geldiği gibi git, yaz, paylaş.
🔺 Sosyal medya hesapların olsun. Her yere yetişmeye çalışma ama önem verdiğin en az bir sosyal medya hesabın olsun ve yazılarını mutlaka paylaş. Beğendiğin yazıları, yorumları mutlaka belirt. 
🔺 Blogunu mutlaka yedekle! 
🔺 Yazılarına başlamadan önce kendince kategorileri ve etiketleri belirle, benzer konulardaki yazılara hep aynı etiketleri kullan. 
🔺 İlk fırsatta güzel ve kullanışlı bir tema edin.
....
Aklıma ilk gelenler bunlar sanırım. Daha çok yazabilirim ama sizi sıkmayım :)


❓ Hangi ülkede yaşamak isterdin? Ya da en çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?
Yaşamak istediğim başka bir ülke yok. Gitmek zorunda kalsam da soğuk olmayan ve güneşli bir ülke seçerdim. En çok gitmek istediğim yer Venedik'ti ve ona da gidebildim şükür. 
Fakat malum bir süredir her şey üstüme geliyor. Umarım güzel ülkem ve güzel ülkemin güzel insanları huzura kavuşur yakın zamanda. 

-----

Bu mim de eskilerden olduğundan çoğunuz yaptı biliyorum. O yüzden tekrar mimlemeyeceğim. Yapmak isteyen olursa çok mutlu olurum ve merakla beklerim :)
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

14 yorum:

  1. Ruh ikizim böyle yeniden gündeme gelince mimler güzel oluyor, araya zaman girmesi iyi aslında arka arkaya yapıyoruz ama şu an daha keyif aldım diyebilirim 🙈
    İşin sırrı, samimi, içten, özenli olması... yayınlarda da öyle, cevaplarında da bunu net girebiliyorum, tavsiyelerine katılıyorum, Venedik, Roma yani Italya çok iyi ama yaa 😂 😂 kalemine emeğine sağlık, öpüyorum çok 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ruh ikizim!!! Sırf bu yüzden geç yapıyorum ben mimleri :D Nasıl zor duruyorum bir bilsen! :D
      Bak mesela yorumlara geç dönmesem senin güzel yorumunu şu zamanlarda göremeyecektim :)
      Hadi dön artık sen de...

      Sil
  2. Ay ne güzel öneriler :) Sevmeden yapılmaz ki bu iş.Zaten içselleştirmezsen bir süre yazar sonra bırakırsın.Sevimli ve sıcak üslubun hepimize geçti.Teşekkürler canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden böyle bir yorum beni çok mutlu etti Yurdagülüm çok teşekkür ederim :) Karikatürlerin ve yayınların en büyük motivasyon kaynaklarımızdan! <3

      Sil
  3. Yeni blog açacaklara önerilerin cukk olmuş ;)Blog yazmanın en güzel getirisi senin gibi dostları kazandırması.Dar zamanlara rağmen derin paslaşmaların ilham kaynağı Dağınığım, kocaman sevgiler sana ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Dar zamanlarda derin paslaşmalar' çok sevdim ben bunu Aytülcüm :D Sen de iyi ki geldin! Sizler gibi dostlar kazandığıma asıl ben çok mutluyum <3 Benden de kocaman sevgiler <3

      Sil
  4. Daginikçim ilk hepimiz öylesine basladik sanirim. Ögrendikçe titizleniyor insan. Ben de spor günlügüne günlük gibi basladim adi kaldi 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Deryam ya titizlikten yayın giremez oldum zaten zaman yok :D Biraz rahatlasam daha çok yayın yazabileceğim ama yok olmuyor :D Haha

      Sil
  5. Tam bir blogger kullanım kılavuzu hazırlamışsın :D
    bu arada selamlaaaar olsun yoktum bayadır ve galiba yakın zamanda yine bürüneceğim görünmezlik pelerinine. ama şimdilik burdayım. Kendime "şimdi millet o kadar yazmışdır ki imkanı yok yetişemem" diyordum. ama kış hepimizi dondurmuş galiba. artık bahar geldiğine göre buralar da çiçek açacaktır yine :) Neyse musmustlu olmayı unutma
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talha sen kaybolma lütfen! Senin gülücüklerini çok özledik biz ama :(

      Sil
  6. Bütün sualların cavabları çox gözəldir. Amma yeni bloqqerlərə tövsiyələrinizə bayıldım. Çox yerində və doğru təsbitlər. Təbriklər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Umman :) Naçizane kendi çapımda :) Beğenmene çok sevindim.

      Sil
  7. İnşallah, artık para da kazanırız. 5 senedir yazıyorum. :) Gerçi ben ara sıra kaytarıyorum. İş yoğunluğu, ikinci üniversite derken ben uyumaya vakit ancak buluyorum.
    İlk zamanlar ben de yazarken çok imla hatası yapıyordum. Hatta, sevgili Alper sinema blogu Oscar, "nasıl oluyor da bu kadar iyi bilipte imla yanlışı yapıyorsun" kızıyordu. Şimdi, ben imla hatası olan yazıları okurken zorlanır oldum..
    Keyifli bloglamalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Safiye hnm :) Evet inşallah istediğimiz yerlere de geliriz yavaş yavaş.
      Aynen ben uyumaya da vakit bulamıyorum ama oğlum 4 yaşına gelip de gece deliksiz uyuduğunda (inşallah) o da olacak diye umut ediyorum :) İmla takıntısı başa bela!
      Düzeltemiyorum da içim içimi yiyor maalesef :) Samimi olduklarıma özelden mesaj yazıp söylüyorum elbet, bende bir hata gördüklerinde de mutlaka düzeltsinler isterim. Sonuçta öyle ya da böyle internette yayımlıyoruz bu yazıları. Kimseye yanlış bir şey okutmak istemeyiz.

      Tekrar teşekkürler, hepimize kolay gelsin :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.