19 Nisan 2021

Anne Olmak Hakkında Her Şey!



Gebelik, Doğum ve Anne Olmak Hakkında Her Şey!

Bir bebek sahibi olmak birçok evli çiftin hayallerini süsler. Bazen tesadüfen bazen ise uzun çabalar sonucu oluşan gebelik anne adayları için eşsiz bir deneyimin başlangıcıdır. Bu süreçte; hamile olduğumu nasıl anlarım, hamileyken nelere dikkat etmeli, doğum hakkında neler bilinmeli ve bebek bakımı ile ilgili ipuçları nelerdir gibi sorular anne adayları sıklıkla meşgul eder. Hamilelik öncesi ve sırası hakkında, doğumla ilgili ve bebek bakımıyla ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını www.cicicocuk.com adresinde bulacaksınız!


Hamilelik Nasıl Gerçekleşir? Nasıl Anlaşılır?


Gebelik, fetüsün anne karnındaki gelişim sürecini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Kadın vücudundaki sağlıklı yumurtanın erkekten gelen sağlıklı sperm hücreleri tarafından döllenmesi sonucu gerçekleşir. Anne adayının son adet dönemi gebeliğin başlangıcı olmak üzere 40 haftalık bir süreci kapsar. Çeşitli erken gebelik belirtilerinden söz etmek mümkün olsa da adet kanamasının beklenen günde gerçekleşmemesi en kesin gebelik belirtisi olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Kanamanın gecikmesi durumunda 4 gün sonra gebelik idrar testi ya da kan testi uygulayarak doğru sonuç alabilirsiniz.

Gebelik gerçekleşmeden önce ya da gebelik esnasında çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşılabilir. Herhangi bir problem söz konusu olmasa bile anne adayının doktor kontrollerini aksatmaması hamilelik sürecinin ve bebek gelişiminin takibi açısından bir hayli önemlidir.


Anne ve Bebek İlişkisi


Bir kadın için annelik serüveni hamile olduğunu öğrendiği ilk an başlamış demektir. Gereksiz endişeleri bir kenara bırakmak ama riskli durumların da farkında olmak annelerin hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlığı için edinmesi gereken bir beceridir. Bu şartlar altında hamilelik süreciyle birlikte annelerin kafasında pek çok soru işareti oluşmaya başlar. Beslenmeden cinsel yaşama, bebek gelişiminden doğumla ilgili bilgilere kadar pek çok farklı konu anneler tarafından bu süreçte araştırılmaya başlanır.

Anne ile bebek arasında kurulan bağ yalnızca anne adayının bebek gelişimi ve gebelik süreci ile ilgili öğrendikleri ile sınırlı değildir. Annenin yedikleri, kalp atışı, kokusu, sesi ve hatta içerisinde bulunduğu ruh hali bile anne karnındaki bebek tarafından hissedilir. Bebek annesini sesi ve kokusundan tanır. Bu ikiliye bir de annenin kalp atışının eklenmesi, bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar. Hamileliğin ilk günlerinde kurulan bu bağ, gebelik ilerledikçe ve bebek büyüdükçe artmaya devam eder. Aynı şekilde doğum gerçekleştikten sonra da bu bağ kopmaz, aksine emzirme ve anne sütü sayesinde katlanarak artmaya devam eder. Anne ile bebek arasındaki bu sevgi bağı bebeğin psikolojik, zihinsel ve fiziksel gelişimini olumlu etkiler.


Bebeğim Büyüyor: Anne Çocuk İlişkisi



Hamilelik ve yeni doğan döneminde bebek bakımı ne kadar önemliyse, erken çocukluk ve çocukluk dönemlerinde bilinçli bir anne olup çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak aynı derecede önemlidir. Bu süreçte alınan doğru bilgiler, anne ve çocuk arasında bebeklik döneminde kurulan bağı güçlendirecek ve artık sosyalleşen çocuğunuzun sağlıklı iletişimler kurmasına yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda anne çocuk ilişkisini hamilelikten ergenliğe kadar detaylarıyla inceleyen anne çocuk rehberi, anneler için oldukça geliştirici bir kaynaktır. Cicicocuk.com, anne çocuk ilişkilerini sağlam bir temele inşa etmeye yardımcı olan en önemli bilgileri sizlerle paylaşıyor!
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

17 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler okumaktan keyif aldım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Deryam teşekkür ederim 🥰 Annelik deyince eline su dökülmez ama ;)

      Sil
  2. Anne adayları, minik bebiş anneleri eminim çok istifade edecekler bu güzel bilgilerden🧿😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ☺️ Benim de ‘keşke önceden bilseydim’ diyeceğim bilgilerden 🙈

      Sil
  3. cici çocuk peki peki tımams tımams :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Yorumlarım hata verdi hep inş gider)
      Not ettin di mi Deep 😉 Teşekkürler :)

      Sil
  4. Çocuk önemli bir sorumluluk olduğu için bilinçli anne olmak da çok önemli.Teşekkürler bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için Yurdagülcüm ☺️

      Sil
  5. Bilinçli anne olmak böyle bir şey ,,,bildiklerimizi okuyup etkilendiklerini ne kadar çok kişi ile paylaşırsan o kadar güzel güçlü breyler yetiştirir çocuklarımızın da etrafında sağlıklı insanlar olmasına bir nebze de olsa destek oluruz.
    Emeğine sağlık canım benim 😘💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım öğretmenim! Yorumun yine çok mutlu etti beni ❤️ İnşallah tüm çocuklar, sizin gibi değerli öğretmenlerin varlığıyla geleceği daha aydınlık, daha ferah yapacaklar! Hepsi yetişmesi gereken birer fidan! Sorumluluğumuz büyük ❤️

      Sil
  6. Bu giriş, henüz 1 yaşında olmayan çocuklarına bakan küçük kardeşlerim için çok faydalı.
    Bu giriş için teşekkürler.

    Endonezya'dan selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Ufaklığa sevgiler ❤️

      Sil
  7. Selamlar canım, cicicocuk sitesi güzel güncel bir site. Koronavirus ve çocuklarla ilgili postlari ilgimi çekti ve hemen okudum. Anne adaylari ve anneler için faydalı bir adres. Bilgilendirme için çok teşekkürler. 😍🙋‍♀️

    YanıtlaSil
  8. Selam uzun zamandır buralarda yoktum şimdi yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim. Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)

    YanıtlaSil
  9. Bu siteyi ilk defa sizden duydum hemen takibime alıyorum bir kız bebek annesi olarak dikkatimi çeken yazılar var

    YanıtlaSil
  10. Bilgilendirici bir yazı olmuş👏

    YanıtlaSil
  11. Ahhh annelerin hakkı ödenmez diye boşuna denilmiyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.