31 Mart 2016

ANALİTİK DÜŞÜNME YETENEĞİ - POTANSİYELİNİZİ KEŞFEDİN...


Kısacık bir süre ara verdiğim yayınlarıma güzel bir yayınla devam ediyorum :)

Bizler gibi blog yazarı olan bir arkadaşımız tarafından hazırlanan "Analitik Düşünme Yeteneği" üzerine yazılmış çok faydalı bir yazıyı paylaşıyorum. Aynı zamanda da bu yeteneği geliştirebileceğimiz oldukça basit ve keyifli olan TÜBİTAK destekli bir uygulama tavsiyesiyle!

Hatta bu uygulama için kullanabileceğiniz %20'lik indirim kodu da tanımlamışlar bize. Kendilerine bu güzel yazı ve kod için teşekkür ediyorum.

Ayrıca -duyduk duymadık demeyin- arkadaşlarımdan birine de çekiliş ile bir adet yıllık üyeliği ücretsiz hediye edeceğim (beni izlemeye devam edin :)). 

"Analitik Düşünme Yeteneği" her ne kadar çocuklarımız için daha kıymetli olsa da uygulama çocuklarımızla sınırlı değil, 6 yaş üzerindeki herkesin kendini geliştirebileceği, ailesiyle, çevresiyle de yarışıp keyif alabileceği bir uygulama :) Bu yüzden "çocuğum yok" diyerek uzaklaşmayın, gelin :)

Özellikle çocuklu ailelerde bu tarz yarışlar hem çocuğunuzun analitik düşünme yeteneğini, problem çözme alışkanlığını, sorumluluğunu geliştirip hem de hasret kaldığımız "birlikte geçirilen" zamanları keyifli bir aktiviteye dönüştürebilir. Uygulamayı üye olarak ÜCRETSİZ deneyebilirsiniz de.

Kendisinin izniyle yazdığım ön yazıma burada son verirken, sizi bu güzel yazıyla baş başa bırakıyorum (NOT: SONUNDAKİ İNDİRİM KODUNU UNUTMAYIN ;)):


Çocuğunuza Analitik Düşünme Yeteneği Kazandırın 



Biz yetişkinler analitik düşünme becerisinin gerekliliğini biliyor olmalıyız. Buna en basit örnek: iş ilanları diyebilirim. Birçok iş ilanında aranan kriterler listesinde “analitik düşünebilme yeteneği olan” maddesini görürüz. Analitik düşünme, bir bütünün anlamını parçalara bölerek netleştirme veya parçalardan yola çıkarak tablonun tamamını görme olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla analitik düşünme yeteneği olan bireyler problemler karşısında daha çözüm odaklı olabilir, iş planını daha verimli yapabilir, olaylara neden-sonuç ilişkisiyle yaklaşarak ortaya verimli çalışmalar çıkartabilirler.



Bir insanda analitik düşünme becerisi yaşamın karmaşasında otomatik olarak bir miktar gelişir. Ortalamaların bir tık üstüne çıkmak için ise ekstra çalışmalar gerekebilir. Matematik problemleri çözmek analitik düşünme yeteneğini beslese de yeterli değildir çünkü matematik problemleri genellikle formüllerin ezberlenmesiyle kolaylaşmaktadır. Ezbercilikten çok yorumlama gerektiren araçlar kullanılarak analitik düşünme becerisi geliştirilebilir. Bu konuda özellikle polisiye romanların çok yüksek faydaya sahip olduğu söylenmektedir. Polisiye romanlarla birlikte dedektif filmleri veya karmaşık yapıları birleştirip sonuca ulaşmayı gerektiren çeşitli zekâ oyunları da analitik düşünce yeteneğimizi geliştiren önemli araçlardır.



Çocuklar İçin En Uygun Yöntem 

Katilin kim olduğunu bulmaya çalışan TV programları ve benzer filmler çocuklar için uygun olmayacaktır. Bununla birlikte mükemmel betimleme özelliğine sahip polisiye roman yazarlarının adeta cinayet sahnesini zihinlerde resmettiği romanlar da çocuklarda çeşitli korku ve endişelere sebep olabilir. Bu tür araçlar yetişkinler için tavsiye edilirken çocukların analitik düşünme yeteneğini geliştirmek üzere daha çok oyun tadında uygulamalar önerilmektedir. Bununla ilgili TUBİTAK destekli bir uygulamadan bahsetmek isterim. Uygulamanın adı MentalUP (MentalUP Beyin Egzersizleri Uygulaması)



BAŞARI BİR TIK UZAĞINIZDA...

MentalUP Beyin Egzersizleri Nedir? 

Bahsettiğim uygulamanın sosyal sorumluluk projesi misyonu da var çünkü kendi kategorisinde tek. Türk doktorların ve akademisyenlerin geliştirdiği uygulamaya TUBİTAK ile birlikte YTU (Yıldız Teknik Üniversitesi) de destek verdi. Bugün 40.000’e yakın kullanıcısı olan MentalUP, çocukların zekâ potansiyelini ortaya çıkarma konusunda kanıtlanmış faydalar sunuyor. Konumuz analitik düşünme becerisi olduğu için birçok özelliği ve faydası olan uygulamanın sadece analitik düşünme yeteneğine olan katkılarından bahsedeceğim. Daha detaylı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz > Çocuklar İçin Beyin Egzersizleri



BİLGİSAYAR BAŞINDA GEÇİRİLEN ZAMANI DEĞERLENDİRMEYE NE DERSİNİZ?




MentalUP İle Analitik Düşünme Yeteneği Geliştirmek 

Bu uygulamayı 6 yaş üstü her birey kullanabilir. Özellikle çocuklar için tavsiye edilmesinin sebebi: her zekâ potansiyeline göre otomatik zorluk seviyesi belirlemesi ve geliştirmek üzere gittikçe zorlaşan aşamalar sunmasıdır. Uygulamada adeta oyun modunda online bulmacalar, puzzle ve yapbozlar mevcut. Bir yandan keyif verici oyunlar ile meşgul olurken öte yandan oyunu geçebilmek için neden-sonuç ilişkileri kurarak analitik düşünme egzersizleri yapmak gerekiyor. Kademe kademe zorlaşan bölümler ile zekâ potansiyelini daha fazla zorlamak durumunda kalan çocuklar ise analitik düşünme becerilerini adeta kas geliştirir gibi geliştirmiş oluyor. Bildiğiniz gibi insan zihni, düşünmek için zorlandıkça gelişmektedir. Ortaokul, lise ve üniversitedeki zor problemlerin en önemli amaçlarından biri de budur. MentalUP oyunlarında hazırcılık olmadığı için ezberlenmiş formüller ile bölüm geçilemiyor. Dolayısıyla yetişkinlerin dahi faydalanabileceği mükemmel bir uygulama yapıldığını söylemek mümkün. Ayrıca, standart zekâ ve hafıza oyunlarından en büyük farkı: az önce de belirttiğim gibi kişiye özel egzersizleri otomatik tespit etmesi ve adeta otomatik rehberlik hizmeti sunmasıdır. Egzersiz sonuçlarını grafikler şeklinde sunması da var tabi.



Hemen şimdi ÜCRETSİZ üye olup 3 günlük deneme sürümüne göz atın. Hem siz hem de çocuğunuz beğenecektir. Eminim! Full versiyonları da gayet ekonomik ama MentalUP projesine olan katkılarımızdan dolayı + %20 indirim sağlayan kupon kodumuz var. Tüm ziyaretçilerimiz kullanabilir.



Uygulamaya Git > Analitik Düşünme Yeteneği
 
İNDİRİM KODU: 010416



NOT: Bu indirim kodunu sevdiklerinize, eşinize-dostunuza vermenizde sakınca yoktur. LÜTFEN başka sitelerde paylaşmayınız.

Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

41 yorum:

  1. Projeye olan katkılarınızdan dolayı MentalUP adına teşekkür ederim. Umarım ziyaretçilerinizi mutlu edebilmek adına sağladığımız kolaylıklar faydalı olur. İyi bloglar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bünyamin Bey,
      Bu faydalı ve güzel yazı ile birlikte sağladığınız indirim kodları için de biz teşekkür ederiz ;)

      Sil
  2. Uuu bende yeni görüyorum bak ne güzel faydalı içerikler öğreniyoruz, görüyoruz :) Yalnız bir yıllık hediye de iyimiş tamam ben takipteyim :)) Feno görmesin dur kalp atayım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde :)
      Çok keyifli sen de üye olsana, yarışma fikri harika ;) Seninle kapışacağımıza eminim :)
      Takibe devam, çekilişi çok yakında yapacağım :)

      Çok teşekkürler yorumun için! Sevgiler (Fenom görmesin :D)

      Sil
    2. Üye olmaz mıyım nasıldım ama sonra ben aştım testlerde dur ilerde en üst seviyelere gelip puanları alayım kapışalım :D

      Dur dur ben önden Feno'ya kalpler ekliyim de kıskançlığı baştan azaltayım 💓💓 en bi güzelinden

      Sil
    3. Ahaha Komşum her yerde bir Fenom'a kalp göndermeler :)
      Hadi hep beraber kapışalım :)

      Sil
    4. feno! görmez mi yaa, radar gibiyim ben :)))

      Sil
    5. Su uyur Fenom uyumaz :D

      Sil
  3. Çok iyimis yegenlerim için de super olacak. Takipteyim hemen ablama kardeşime bilgi geçeyim çok yararlı bir paylaşım teşekkürler dağınık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa kesinlikle Kitapçım! Kalabalık aileler için daha da keyifli :) Bizimkiler biraz minik daha ama biz de kendimiz yaparız ;)
      Harikasın, çok teşekkür ederim!!!!!! :)

      Sil
  4. Üye oldum şimdi günlük beyin egzersiz test gibi uygulamalar var. Gerçekten güzelmiş. Ama başlamadan kapadım asya uyuduktan sonra bakmakta fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın Kitapçım :) Egzersizleri yaptıysan puan üzerinden kapışabiliriz ;) Hehe.. :) Ben inanılmaz keyif aldım! :) Çekilişi de unutma :)

      Sil
  5. Pek ilgilenmem bu tarz yazılarla/tanıtımlarla merak edip girmem bile bazen ama yazılanlar o kadar güzel ki merak ettim resmen dayanamadım bi de üye olup test sürüşü yaptım:) Çok güzel gerçekten. Yukarıdaki yazıyı okumaya üşenenlerler için özet girin bi bakın deneyin keyifli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organik! Yorumun çok mutlu etti beni :)
      Sen de puanını bildir bana özelden yaz da yarışalım ;)

      Sil
  6. İyi bir uygulamaya benziyor. Teşekkür ederiz paylaşım için, fakat ben fiyatını göremiyorum hiç bir yerde siz biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkürler Aze,
      "Satın Al" seçeneğini tıkladığında üyelik süresine bağlı olarak detayları görebilirsin :) Kodla birlikte bir %20 ekle tabi ki rakamlara ;) Ki gayet uygun rakamlar.
      Bir de çekiliş düzenleyeceğim, ona da katılabilirsin.
      Tekrar çok teşekkürler :)

      Sil
  7. merhaba :) hatice ablamın vesilesiyle geldim bloğunuza.yazıyı okudum gidip bir deneyeceğim teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay çok ama çok teşekkür ederim hoşgeldin :) (Alanay diye senli giriş yaptım ben az önce öyle devam ediyorum, rahatsız ederse uyar lütfen :))
      Ben çok keyif aldım uygulamadan, günlük egzersizlere devam. Mayışmış beynimi canlandırıyor :)

      Sil
  8. Çok güzel gerçekten ben de bir kendimi denedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendin değil mi Güncem :)
      çok teşekkürler ;)

      Sil
  9. Çok güzel gerçekten ben de bir kendimi denedim...

    YanıtlaSil
  10. Adsız00:30

    Bende denicektim resmen utandim bianda sanki cocuklarin hakkini kullanicakmisim gibi:) ama etkili bi calisma kesinlikle ve gunluk egzersizler vardi takipteyim daginikanne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa BirDefneMasalı biz benzer uygulamalarda eşimle kapışıyoruz bile :D Olur mu öyle şey herkes için çok önemli bu alıştırmalar. Hele bizim gibi kafa yoğunluğunda ;) İlaç gibi geliyor! Uğra lütfen :)
      Çekilişle de bir kişiye ücretsiz üyelik vereceğim.
      İnstagram'da duyurdum, blogta da duyuracağım katılmak istersen :)

      Sil
  11. basit gibi görünen ama cidden ilgi algı isteyen bir test. Süpermiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Mucizelerim, çok teşekkür ederim :) Bu şirin mucizeleri sayfamda görmek çok güzel :)
      Evet! Üç bilinmeyenli denklem değil ama algıyı ayakta tutacak güzel egzersizler var!
      Çekilişle de bir kişiye ücretsiz üyelik veriyoruz katılmak istersen :)

      Sil
  12. çok teşekkürler canım bakayım ben buna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak Deryacım, çok teşekkürler!
      Çekilişe katıldın mı sen :)

      Sil
  13. çocuksuz olanlarda uzak durmasın diyorsun ya yapıştım ki! ;) Tubitak'tan beklentim yüksek... Ful destek! Süper ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet TÜBİTAK desteği ve arkasındaki hocalar uygulamayı daha da destekliyor Fenom, yapış yapış hadi kapışacağız komşu kızıyla da :)

      Sil
  14. Hmmm bide ben baksam iyi olacak ama anca pazartesi turnuvamız var iki gün yani bugün bitti yarın son eve gelincede çamaşır ütü :). En iyisi pazartesi bakmak oğlumla beraber o çok sever böyle şeyleri :) bu arada dağınığım çekilişi dört gözle bekliyorum :)) sevgilerimle ♥♥ iki kalpte benden hepiniz için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OOoo turnuva mı??
      İnstagram'da duyurdum ama burada da duyuracağım Zehracım, katıl mutlaka!
      O iki kalbi aldım sarmaladım ve çok teşekkür ettimmmm!!!!! <3 <3 <3

      Sil
  15. Evet oğlumun satranç turnuvası vardı madalya aldık biz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAAA HARİKASINIZ ZEHRACIM :D
      Çok mutlu oldum! Ne güzel! Zeki çocuk demek ki maşallah ona! Başarıları daim olsun :)

      O zaman buna da bayılacaktır eminim!

      Sil
  16. Evet oğlumun satranç turnuvası vardı madalya aldık biz :)))

    YanıtlaSil
  17. Yazı için de indirim için de teşekkür ederiz. Bu kadar beğeniden sonra deneyelim biz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rengarenk Vitrinler :) Çok teşekkür ederim!
      Bir dene bakalım, seveceksin!
      Ücretsiz üyelik çekilişim de var, bir "katıldım" yazınıza bakar, beklerim :D

      Sil
  18. Ne güzel bir etkinlik. Ben de birkaç arkadasa kodu verdim. Yorum geç kaldi kusura bakma bloglarin hizina yetisemiyorum okuma listem hep dolu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz üyelik için de çekilişim yarına kadar devam ediyor, katılmak isterlerse buradan veya instagram hesabımdan katılabilirler Deryacığım. Çok teşekkür ederim paylaşımın için, mutlu oldum :)
      Yorumlara yetişmek zor oluyor evet! Ben bu hafta başında sıfırladığımda inanılmaz mutlu oldum ve rahatladım :) Umarım ayırabildiğim vakit artar da daha hızlı olabilirim paylaşımlarda :)

      Sil
  19. Hoş bilgiler.. :)

    YanıtlaSil
  20. harika ötesi! paylaşım için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.