20 Nisan 2016

KİTAP OKUMA SÜRECİM VE KİTAP YORUMU: KAFES (JOSH MALERMAN, İTHAKİ)

KAFES (JOSH MALERMAN, İTHAKİ YAYINLARI)
Önceki yayınımı okuyanlar bilir (burada), bu kitap, benim yıllar sonra aldığım ilk kitap. Gözünüzde hiç kitap okumayan bir insan olarak yansımak istemem, kitap okumayı çok severim! Şimdiye kadar çok da kitap okumuşumdur. Ancak, 2011 senesinde kronik migrenim başladığından beri düzenli kitap okuyamıyorum. Tüm göz yorgunluğumu iş yerinde bakmak zorunda olduğum bilgisayar dolduruyor. Bu süreç sonrası okuduğum kitap azalsa da bitmedi tabi ki, ama her kitabı okuyamadım. Dan Brown’ları hiç kaçırmadım mesela, Olasılıksız, Aklından Bir Sayı Tut (Ben pek sevemedim ama), Çember Serisi… Tarzımı anlamışsınızdır, bu kitapları yavaş da olsa okudum bitirdim. Ta ki hamilelik sürecime kadar…
Hamilelik sürecimde kronik migrenim “sürekli migren”e dönüştü ve tam 6,5 ay gece gündüz beynimde zonklayan bir nabızla yaşadım… Kafam zonklayan tarafa bastırılmak üzere yastıkta, alnımda soğuk bantlar, yine ağrıyan tarafta buz aküleri… Gözümde yaş… Evet 6,5 ay işe gidebildiğim zamanlar dışında böyleydi. İşe gittiğim zamanlarda da zar zor bakabildiğim ekranla savaş verdim. Hiçbir şey yapamadım. Neyse, sizi sıkmayayım, hamilelik süreci başlı başına bir yayın zaten :) İyi haber, -geçmedi ama- doğum sonrasında bu kadar sık migren yaşamadım. Sonrasında da okumama ufaklığım izin vermedi :) Sayılı vakitlerde yaşamsal fonksiyonlarımı yerine getirmeye çalıştım sadece…

Gelelim Kafes’e. Bu uzun ve yorgun sürecimden sonra bu kitap sizler sayesinde gözüme ilişmeye başladı. Asıl aklıma sokan yayın da sevgili ruh ikizimin (KoreFenomeni) yayınıydı. Normalde kitap yorumu yapmadığı bloğunda bu kitaba yer vermişti ve çok beğendiğini anlatıyordu. Kitap yorumunu okuduğumda “evet bu benim tarzım bir kitap” dedim. Sonra, sevgili arkadaşım Kitapçı Annem de bu kararımı destekledi “evet, bu kitabı okumalısın…”. Derken kendimi kitabı satın almış buldum! Sadece bunu değil, yine çok sevgili cici blogger Riv’in tanıttığı “Hayalevi Kralları Serisi”nin ilk kitabı da alındı! Onun yorumu da çok beğenildi çünkü (Onun da birinci kitabı bitti, yorumlayacağım).
Hala Kafes’e gelememişim. Ne uzun yazmışım baktım da. En uzun yayınım olabilir bu sanki? Tamam şimdi söz geliyorum!

Kitap elime ulaştı, hem de imzalı! Evet, kıskandırmak gibi olmasın benim kitabım imzalı. 
İMZALI KAFES :)
Gece ufaklığı nöbetleşe uyutmaya çalışma seanslarında sırayı devrederken koşa koşa elime alıp devir teslime kadar yarım sayfa okumayla başladım kitaba. Baktım bir anne ve çocuklar var.
- Burası minicik spoiler olabilir- Hemen Kitapçı Annem’e mesaj attım: “Bu çocuklara bir şey olmuyor değil mi? Lütfen olmuyor de”. O da dedi ki “Rahat ol, oku!”.
Sonra o yarım sayfalar yerini 10-20 sayfalara bıraktı ve kitap adeta aktı elimde. Nasıl özlemişim okumayı. O yayınımda da yazmıştım, benden ses çıkmazsa bilin ki okuyorum :) Evet o süreçte blog süremden çalmış olabilirim! Ama enfes bir kitaptı. Tam benim tarzım diyebilirim. Listede ilk sıralara çıkardım. 

Kitap şöyle başlıyor: Çocukları odalarında uyuyan bir anne, her tarafı kapatılmış karanlık bir evde düşüncelerle boğuşuyor… Dışarıyı görmeyeli yıllar olmuş. Çocuklarsa hiç görmemiş… Onları buradan götürmeli mi? Nereye? Gözleri kapalı ne kadar gidebilirler, nereye gidebilirler?

Dışarıda bir şey var, veya şeyler… Ne olduğu, ne kadar olduğu bilinmiyor. Tek bilinen, gözlerini açarsan öleceğin! Hem de öldürülmeden… Bunu sen isteyerek yapacaksın. Her ne görüyorsan delirecek ve kendini öldüreceksin! Dışarıda ne var? Gözlerini açmamalısın! Dışarıya bakmamalısın!


SAKIN GÖZLERİNİ AÇMA!
Bu evde yaşayalı yıllar olmuş. Görmeden yaşayabileli... Çocuklar da öyle yetiştirilmiş. Gözleri kapalıyken her şeyi yapabilmek için. Peki çocukların geleceği ne olmalı? Bu hayattan nasıl kurtulmalı?

Kitapta bu düşüncelerin eyleme dönüşen devamını okuyacaksınız ama büyük bir merakla. Bu olayın başladığı ana döneceğiz, Malorie’nin kız kardeşiyle birlikte yaşadığı o evde, bu olaylar başlarken neler oluyordu… Sonra tekrar 'anne Malorie'nin kararlarını sorgulayacağız… Sonra tekrar eskiye. Kitapta bu şekilde zaman geçişlerinden oluşan küçük bölümler mevcut. Fakat korkmayın geçişlerde kopmuyorsunuz. Bu geçişler çok başarılı olmuş, neredeydim, sen kimdin, neler olmuştu diye zihninizi yormuyor ve akıcı bir üslupla bir o ana bir diğer ana geçiyorsunuz. Geçtikçe de sayfaları daha hızlı çeviriyorsunuz.
Kitap dili de akıcı olunca nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Merakınız sürekli ayakta duruyor.
Sonunda bile…
Sanırım kitabın devamı gelecek, dört gözle bekliyorum!

Gizem, heyecan, gerilim, hayal gücü istiyorsanız kaçırmayın diyorum! Kitabı çoğunuz okudunuz biliyorum, ama okumadıysanız mutlaka okumalısınız…

Yıllar sonra bu kitapla başladığım için mutluyum, şanslıyım.
Dostlarıma da tavsiyeleri için teşekkür ediyorum!

Keyifli okumalar :)
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

54 yorum:

  1. çok duydum bu kitabı, heyecan gizem süpermiş. geçmiş olsun canım migren berbat bir rahatsızlık. çok üzüldüm senin adına. akapunktur denedin mi hiç elifcim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felady bence sen de seversin, okumalısın :)
      Sağol! Geçmiyor maalesef ama azaldı en azından... Buna şükür diyorum ama çok kısıtlıyor tabi.
      Denedim canım her şeyi denedim fayda etmedi :)

      Sil
  2. Migren, Sinüzit çekilecek hastalıklar değil. :/ Geçmiş olsun. ^^ Kafes kitabını geçen yıl çoğu vlogger çok beğenerek anlattı. Hatta yazarı Tüyap fuarına imza günü için gelmişti, seninki imzalı çok şanslısın Dağınık Anne! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir hastalık kabul edilemiyor da migren gibi ağrılar tüm aktiviteni engelliyor.. Kalkamamak, gözünü açamamak çok bağlıyor insanı :(
      Teşekkür ederim İlknur :)
      Hehe, evet kaptım imzalıyı :D Hava atmak için de koydum hemen ;)

      Sil
  3. Migrenle bir hamilelik nasıl geçer ki? Geçmiş gitmiş neyse ki.

    Kitap almayalı çok oldu ama liste yapıyorum. Bunu da ekledim. Çok heyecanlı anlatmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Küçük Mucizelerim :( Çok ama çok zor geçti... Hem de ilaçsız! Tam anlattığım gibi yatakta, yağlara bulanmış, buz aküleri ve migren bantlarıyla, gözlerde yaş.. Zordu. Teşekkürler, Allah kimseye yaşatmasın!

      Benim de çoook uzun zaman olmuştu ve ilk bu kitabı okudum, güzel bir başlangıç yaptım tavsiye ederim sana da :)

      Sil
  4. E kitap halini bulunca dışarda kitap okuyacağım zamanlarda telefonumdan onj okumaya başladım. Ama bir yerden sonra baktım evde de okuyorum, bırakamadım elimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan, Kitabı elime almayı çok seviyorum ama E-Kitap olayına ben de çok sevinmiştim, birden fazla kitabı ağırlık taşımadan alabilrim diye. Ama her kitabı bulamayınca ve her türlü yol tutunca başarısızlık oldu biraz :) Teşekkürler

      Sil
    2. Kitabı kitap olarak okumayı seviyorum ama telefonumda bir iki e kitap olunca imdadıma yetişiyor dışarılarda :)

      Sil
  5. Çok duymama rağmen bir türlü ısınamadım ben bu kitaba sebepsiz bir şekilde :) Almaya karar verip her seferin de vazgeçtim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Güneşim, çok konuşulan kitaplarda öyle oluyor. Benim de çok duyup hiç bulaşmadığım kitap çok! Ancak yakın çevremden özellikle tavsiye alarak başladım, yoksa buna da başlamazdım :) Tavsiye ederim bence okumalısın hemen bitiyor zaten :)
      Teşekkürler yorum için.

      Sil
  6. Canım migren berbat bir hastalıktır. Eşimden biliyorum. Onunda migreni çok tutar. Migreni tuttuğunda karanlık bir odada kafasını sarıp, bekler. 1-2 saat sonra azda olsa hafifler. Bence arada sende yap.
    Bu kitabı bende çok blogda gördüm; ama henüz okumak kısmet olmadı. Elimde okunmayı bekleyen çok kitabım var. ONLAR bittikten sonra bu kitaba da şans vereceğim. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hem de Tokideki Ses! Anlatılmaz yaşanır diyorum sadece. Anlatmak çok zor çünkü klasik baş ağrısıyla çok karıştırılıyor. Işık, ses, koku.. Hiçbir uyaranı istemiyorsun, gözünü açmak bile istemiyorsun! Eşine de çok geçmiş olsun :(

      Ben uzun süreden sonra ilk bu kitapla başladım, iyi ki de öyle yapmışım, tavsiye ederim :)

      Sil
  7. Hiç mi çocuk yapmasak hıı, Dağınık :-/ Korkuttun beni... (amanin smilesi neydi?)
    Kitap çok ilginçmiş, çocuklara bişey olmuyormuş okurum bunu, çocuklara bişey olan kitapları okuyamıyorum, filmleri izleyemiyorum. Yazdım listeme. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana, bakmayın bana ben nev-i şahsına münhasır çürük bir insanım :D Referans olmayım size :)
      Sen titizliği yenmeden yapma tabi de yazık çocuğa :D

      Ah sorma, ben de çocuklu hiçbir şeyi okuyamıyorum! "Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları"nı da öyle bir kitap sandım, kapakta bir kız resmi! Kapağa bile bakamadım! Ama sonra film fragmanını gördüm ve anladım öyle olmadığını :) Onu da merak ediyorum mesela?

      Oku oku bunu mutlaka oku :)

      Sil
  8. Off şu migrene ne yapmalı da kurtulmalı bir bilsek de rahatlasak. Kafesi ilk çıktığından beri merak ediyorum. Gözlerim kapalı okumayı düşünüyorum hahahah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynar kazana atmalı Naz :) Çok uğraştım kurtulamadım ben... :(
      Haha, zaten migren gelirse gözü açık okuyamayacağız :D
      Oku bence de yormadı beni akıcı kitap :)

      Sil
  9. Canım öncelikle zorlu geçirdiğin süreç için geçmişler olsun. Migren de çekilesi çok zor bir ağrı inşallah daha da iyi olursun. Migren değil ama baş Ağrı'sı Bazen bana da dadanıyor maalesef :(
    Kitaplar ahhhh kitaplar öyle çok seviyorum ki okumayı :) uzun zamandır da malumun Bebek çocuk kitapları gündemimde :) bahsettiğin kitap çok ilginç geldi okusam süper olur :)
    Teşekkürler Dağınıkçım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sinem! Çok teşekkür ederim! İnşallah!
      Evet eskiden normal baş ağrısına geçtiğimde şükrediyordum "oh şükür normal ağrıya geçti" diye... Onun çözümü daha kolay olabiliyor bana göre tabi. Ağrının her türlüsü kötü, Allah kimseye vermesin!

      Hehe, evet ben de bebek kitaplarından sonra ilk bunu aldım elime :) Onlardan fırsat bulursan oku muhakkak ;)

      Sil
  10. Seni o kadar iyi anlıyorum ki Dağınık. Hastalık, yoğunluk derken bazen ben de istediğim gibi okuyamıyorum. Çocukla gerçekten çok zor oluyor, dikkatini toparlayıp kendini kitaba veremiyorsun bir türlü. Ben de 10 kitap alıyorsam 3-4 kitabı zar zor bitiriyorum. Kafes'i ben de Kore'de okumuştum şimdide sende. Ben alayımda evde olunca muhakkak ele alınacak.:)) Bu kitap bana göre diye düşünüyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emel, kafanda milyon tane şey varken sakin dingin bir okuma süreci olmuyor çok haklısın..
      Ben de artık ufak da olsa eleştiri varsa listemden çıkarıyorum :) Çok düşündürücü, dram, felsefik.. Onları da bir süre daha okuyamayacağım.. Bu ara daha sürükleyici ve ilgimi çeken kitaplara yöneldim. Çok uzun sürüyor ama fırsat buldukça 1-2 sayfa bakıyorum.
      Seversin umarım :) Uzun zamandır okuduğum ilk kitap ;)

      Sil
  11. Kafes'i fenocuğumun sayesinde tanımıştım bende. Sevdim bu kitabı, büyük ihtimal 2 si gelecek gibi düşünüyorum. Geçmiş olsun canım benim, baş ağrıların bir daha gelmesin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenocuğum soktu kafama benim de Hanımım :D İyi ki de yapmış! Kitapçım da tasdikledi ;)
      İkisi gelmezse basalım yazarın evini bence! Böyle bırakılmaz yazık bize ;)
      İnşallah canım çok teşekkür ederim! :)

      Sil
    2. Devamı da gelebilir hatta filmi de hanımım 😉

      Sil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Adsız11:23

    Migren mi ?
    Klübe hoşgeldin !!
    Heö çocuk hem kitap.. Ben diyodum insan değil bu diye de kimseler dinlemiyodu beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe :D klüp kalabalık Syrakusa :D Sen de mi yoksa!!!!?
      İnsan mı? O da ne???? :D

      Sil
  14. Öncelikle çok geçmiş olsun, Eşimde aynı dertten müzdarip kendisini hastanelere taşıyan bir migreni var. Kitabı okumadım ama bu kadar beğenildiğine göre bir kenara yazayım ve edineyim. Sevgiler mutlu kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun Adam Mutlu! Teşekkürler! Yaşayan bilir gerçekten :(
      Kitabı ben çok beğendim, tavsiye ederim :)

      Sil
  15. Vuhhuu harikasın dağınıkk :) bu kitap elimde var ama okuyamadım daha. Hemen başlayasını getiriyosun insanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poşetçim hoşgeldin :) Aranıza katılacağım ama biraz yavaşından ;) Yine de kar kardır değil mi :) Çok teşekkürler, seni heveslendiriyorsam aferin bana :D

      Sil
  16. Oooo ben gecikmişim.Vatan aşkına bir şeyler yazıyordum 23 Nisan öncesi :( Dağınık canım, benim kitap okuma hikayem de çok hazin bir başlangıca kadar dayanır.Hayat canlı canlı yaşamamı emretti, ben de hem verdiği sıradışı görevleri yerine getirip, ancak kırksekiz yaşımda hürriyetime kavuştum.Bir de baktım yenidoğan bir vertigom var.Ablam rahmetli Emekli Lise tarih öğretmeni ve kitap okumaya aşık bir insandı.Onun sağlığıyla ve eviyle ilgilenerek, yoğun yaşanmışlıklarımdan birdenbire kurtulmayı da sindirememe durumunu kamufle etmeye çalıştım.O bana sesli okurdu seçilmiş klasikleri hiç usanmadan.Kitap özetleri de geçerdi.Ama blog açtığımdan beri felsefe ve tasavvuf konulu eserleri aldım.Tercihimi ve kısıtlı vaktimi onlara adadım.Vertigom izin verdiği kadar okumaya çalışıyorum.Gerçekten okumanın değerini,desteğini ve yararını gönül vermeden asla anlamak mümkün değil. Bu konuda teşvik edenlerin hakları ödenmez.
    Çenem düştü, ama bir de migren için sana çok geçmiş olsun diyorum.Vertigo nöbetim çeşitli beyin müzikleri eşliğinde gelir.Çok zordur içten duyulan zonklamalar, uğultular vs.Kitabın başlarında Kitapçı Annem'e danışıp sorduğun şu sözleri unutmam mümkün görünmüyor.O kadar insancıl soru ki bu önce yazayım :“Bu çocuklara bir şey olmuyor değil mi? Lütfen olmuyor de”. O da dedi ki “Rahat ol, oku!”.Çok tatlısın ve seviyorum seni.Hoşça kal canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablacım ne gecikmesi gelmişsin hemen ayağına sağlık ;)
      Evet Ablacım bazıları yaşar bazıları yazar bu hayatta... Senin hayatın başlı başına bir kitap, bir öğreti, bir sabır örneği! Yazdıkların da yeteneğinle birleşince insanın kalbine kalbine işleyen yayınlar çıkıyor ortaya... Senin kitap çıkarmanı çok isterim! Bence her yazın kitap olacak nitelikte!
      Ablamıza üzüldüm, Allah rahmet eylesin! :( Size sabır versin...
      Evet vertigo tetikleyicileri de benzer oluyor migrenle ve yaşananlar karşılıklı birbirimiz anlaşılır kılıyor. Vertigo da çok zor ve hayatı kısıtlayan bir rahatsızlık! İnşallah tekrarlamaz da ataksız geçirirsin ablacım! Bunu canı gönülden diliyorum! Sağlığın değerini en iyi kaybeden bilir!

      Evet o yazdığım cümlelerin içimdeki yansımasını bir aktarabilseydim! Başladım okumaya, iki çocuk odalarında.. "Allahım" dedim, içimde bir alev topu, bir göğüs sıkışıklığı... "Bu çocuklara bir şey olursa okuyamam!!!". Annelikten sonra bu hastalık da eklendi :( Kitapçı Annem rahatlatmasa direkt bırakacaktım kitabı, yapamıyorum çünkü.. O meleklerle ilgili hiçbir kötü şey istemiyorum hayatta! Allah hepsini korusun kollasın, büyük dert yaşatmasın inşallah!!! Senin yaşadıklarını düşündükçe de dua ediyorum sana! Çok güçlüsün ablacım çok!

      Sen çok tatlısın asıl ablacım, eline sağlık bu güzel yorumun için, seni görmek büyük keyif veriyor bana! :)

      Sil
  17. İnternetin, internette takip ettiklenimizin yaşattığı güzelliklerden birisi kitap okumaya özenmek. Bir dönem elimizden düşmeyen kitaplar önemli öncelikler nedeniyle ikinci plana itilince tekrar alışkanlık kazanmak zaman alabiliyor. Benzer bir dönemden geçtim bende. Şimdi çantamdan eksik etmiyorum kitabı. Sağolsun kafası karışık blogdan Dilek o kadar güzel anlatıyordu ki... Bir baktım başlayıvermişim. Hem de yepyeni okunmamış kitaplarla başladım. Yeni kitabın tadı bir başka oluyor.
    Kafes kitabını hala okumayanlar var! Yalnız kitabın paylaştığın kısmında gerilim mevcut, gizem desen oooo alası var: 'Gözlerini açmamalısın! Dışarıya bakmamalısın!' Niye ama Neden?
    Okumak güzel şey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zülalcim, kesinlikle özenip kendimi zorlayarak başladım okumaya. İyi ki yapmışım, nasıl özlemişim..
      Sana da Dilek vesile olmuş demek ne kadar güzel :) Nasıl hevesleniyor heyecanlanıyor insan değil mi?
      Hele bu kitapta... Kitap nasıl aktı hatırlamıyorum, ben bile kısa zamanda okudum. Vakit olsa maksimum 2 gün diyorum :)
      Ebet çok güzel, teşekkürler :)

      Sil
  18. Ben de artık kitap okumaya vakit bulabiliyorum. Ufaklık büyüyünce ve uykusu düzene girince, e ise de başlayınca daha çok vakit ayirabiliyorumm. Bloglarda ki kitap yorumları sayesinde kitap alırken acaba mi? Demiyorum. Kuşkusuz bu kitapta da aynısı olacak. İşte benim de şöyle bir derdim var, hafızam çok zayıf. Okuduğum hemen unutuyorum. İkinci bir blogu kitap yorumları için acabilirim;) şimdi işin içinde annelik olunca bu kitabı da sevdim. Konusu enteresan geldi. Bu da not aldıklarımdan. Eline sağlık bu güzel yazı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Fani Dünya! :)
      Bakalım, bizimki yavaş yavaş büyüyor ama uykusu hala düzene girmedi.. O günleri de iple çekliyorum daha çok kitap okuyabilmek ve bloguma vakit ayırabilmek için.. Darısı başıma diyeyim.
      Evet, ben de samimi yorumları okuduktan sonra çok kolay değerlendiriyorum hangileri okuyup hangilerini okumayacağımı ve sıralama yapabiliyorum. Çok güvendiğim arkadaşlarım var sağolsunlar!
      O hafıza sorunu herkeste var maalesef! Ben de aynıyım.. Annelik sonrası daha da silindi. Hemen yazmazsam da unutuyorum. Bu kitaptan çok etkilendiğim için sonrasında da yazabildim neyse ki.. Yoksa üzülürdüm.
      Konu da enteresan, anneyi okumak da... Tavsiye ederim :)

      Bloguna geldim ama takipçi kısmı bulamadım, ekleyecek misin? Ben okuma listesinden takibe alacağım :)

      Teşekkürler, sevgiler

      Sil
  19. Favori kitabım dağınık! Yerini tutacak kitap çıkmadı henüz 😂😂😂
    Taslaklarda okumuştüm yayınladığıni yeni gördüm, kitap yorumun on numara, devam devam... gerçi senin kalemin on numara her türlü 😉
    Giriş kısmın beni duygusala bağlayan yer, inş kronik ve sürekli ortaya çıkan durumlar son bulur... Rabbim sifani versin, sana kıyamam, böyle enerjiye hastalıklar kafa tutabilir mi? Korksunlar senden kış kış. ...
    Hayalevi kralları serisiniye ben de sevdim 4e geldim bakalım. .. 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmza ne iş bakim? Bu arada filmi gelecek diye biliyorum 😂😂😂

      Sil
    2. Fenom ;D bak yine yakalanmışım Taslakta ;D
      Teşekkürler Ruh İkizim! Senden övgü almak şeref ;) senin kadar olamasak da naçizane izinden geliyoruz :) Sayende başladım bu kitaba, iyi ki okutmuşsun :)
      Diğer seride 2'deyim ben daha! Onu da yorumlayacağım bakalım ne zaman ;D senin ehli dünyadan yürüteyim hehe :D

      Amin Fenom Amin! Allah kimseye dermansız dert vermesin! Enerjim kovsun hepsini! Sizin güzelliğiniz de geri gelmesine izin vermesin sağlıkla yaşayalım inşallah ;)

      Sil
    3. Şansıma imzalısı denk geldi ;)

      Sil
    4. Şansını seveyim my english CanaRy 😂😂😂
      Mutavazi, kalbi güzel insan... asıl ben senin izinden gideyim... bulaşsın 😂😂😂😂
      Yürüt de pek beceremiyorum ki 😂😂😂 kısa tuttum hep 😂😂

      Sil
    5. Hehe ben mi ;D utandım utandım öyle mi dersin öyle miyim öhöm ehem bak şimdi :) bak bana gaz veriyorsun bir sürü yorum yazarım :)

      Sil
    6. Yaz yaz ne güzel olur!,,,

      Sil
  20. Birkac blogda gördüm listeme aldim ne zaman kismwt olacak bakalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya, ilginç bir kurgusu var ben çok beğendim :) Okursan yazarsın bohça kısmında bekliyoruz (çeyiz değil bohça ;))

      Sil
  21. Ama sen böyle anlatırsan okunur kiii :)) Yazarını da çok sevmiştim, gerçi videolarını internetten izledim ama :D İmzalı olmasına da bayıldıııım, şanslı Dağınıkcıım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sen böyle dersen ben havalara uçarım ki Salıncak :D
      Pirimizden bunu duymak :)
      Video izlemedim ben bak merak ettim?
      Hehe, evet! Uzun zaman sonra okuduğum ilk kitap diye kutlama yapmışlar sanırım özel imzalı geldi :D

      Sil
  22. Adsız14:33

    anne olunca okunan kitaplar ve konular hemen değişiyor mu , tek kriter olumsuz biten çocuk veya aile öyküleri olmasın mı oluyor sanki yoksa paylaşımda kendimi buldum da ondan mı öyle oldum bilemedim valla :)) kitap okumaya fırsat yaratabiliyor olmak bile ne güzel zaten bizim ufaklıklar da bizim bu şevkimizi görüp heveslenecekler sanırım :) çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oluyor Feray öyle :) benim gibi soğukkanlı sayılabilen ve mantıklı bir insan bile bu hale geldiyse :D
      Hiç okuyamıyorum :)
      İnşallah heveslenirler! Ona da hep kitap okutmaya çalışıyorum, tabi şu anda daha çok resimlere bakıyoruz ama sayfa çevirmeye alışsa da yeter ;)
      Çok teşekkür ederim!

      Sil
  23. Bu kitabı mən də çox görürəm bloglarda. Yazın sayəsində daha çox oxumaq istədim. ağlımda ilişib qalan isə, insan heç 1 anlıq belə refleks də olsa gözünü açmadan yaşaya bilərmi? O.o Amma yenədə səbəbə görə oxumaq istədim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nana Happy, nasıl yaşayabilir onu anlatmış gerçekten :) Merak ediyor insan. Sürükleyici de.
      Umarım sen de seversin :)

      Sil
  24. Sosyal medyada, kitapçılarda, bloglarda... Kısacası her yerde karşıma çıkıyor bu kitap. Kapağı çok dikkatimi çekmişti ilk gördüğümde. Okuyacak çok kitabım var, fırsat bulduğumda tavsiyenize uyup okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat teşekkürler :)
      Bazı kitaplar çok abartılıyor ve okuduktan sonra 'herkesin anlattığı o muhteşem kitap bu muymuş?' Diyorsun ya, bu onlardan değil işte ;) iyi ki bu kitapla başlamışım, tavsiye ederim ;) bu türü seviyorsan kaçırma derim.

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.