14 Ekim 2015

DERLİ TOPLU ANNE DİYOR Kİ: Dağınık ve yorgun annelere nasihatlar...

Merhabalar,

Bakıyorum dün gece boş durulmamış ve hemen lor peyniri tarifi paylaşılmış. Ellerine sağlık çok güzel oluyordur eminim. Bırak bebekleri bizler bile bayıla bayıla yeriz. Şimdi siz henüz bebeksiniz ya nasıl özenlisiniz çocuğunuza organik gıda yapalım, aman şeker olmasın yok sakın tuzda olmasın.
Kendinizi deliler gibi hırpalıyorsunuz. Zaten uyku yok, sinir sistemi ve bağlantılı bağışıklık sistemi çökmüş, hala evde lordu, peynirdi yorun kendinizi.
2 yıl sonra Çocuğunuz fast-food ile tanışacak ve bu yaptığınız herşeyin nasıl da işe yaramadığını çocuğunuzun sizin yaptığınız yoğurda bile yüzünü buruşturuken o ne üdüğü belirsiz milkshake kılıklı yoğurtlara saldırdığını göreceksiniz.
Tamam tabi ki doğrusunu yapıyorsunuz tabi ki çocuklarımızı bunlardan uzak tutmalı ve yedirmemeliyiz ama hırpalanmayın kendinizi, ruhunuzu hele de sinir sisteminizi mahvetmeyin. Gün geliyor o kıymetli ve en değerli varlığınız siz elinizde yoğurtla beklerken çikolata ile kapıdan giriyor.
Kimse demesin benim çocuğum yemeyecek hepsi yiyor. Siz almasanız da anneanne-babaanne, komşu ve arkadaş anneleri çocuğunuzu tüm zararlı ama çok lezzetli ıvır zıvırla tanıştırmak için nasıl da sabırsızlar farkında değil misiniz?
Biliyorum çocuklarımız çok kıymetli, canımızdan öte. Ama sakın unutmayın hayati koşullarda ilk önce siz takıyorsunuz oksijen maskesini :)
Dağınık annem sözüm sana da. Biz de bu yolları geçtik ve biz de çok hırpalandık bak halimize. Biz ettik sen etme.
Lor peynirlerini pazar öğleden sonra yap çağır bizi de yiyelim üstüne yumurta kırıp :)

Bak bir lor peynirin gene bana şikayet dolu, huysuz bir yazı yazdırdı. Yapsaydın bir pasta tarifi, günlerde olan kurabiyelerden, bende dalsaydım hayallere (evdeyiz, kadınlar toplanmışız dedikodunun dibine vurmuşuz, gelsin çaylar-gitsin kahveler).

Neyse neler yazacaktım ama bu çıktı içimde...

Sonra daha neşeli yazılarla döneceğim......

Derli Toplu Anne'den Dağınık Anne'ye...

Unknown

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

3 yorum:

  1. Onları doğal olana alıştırmak bize düşüyor. Benim bebeler de abur cubur yiyor ama minumum tutmaya çalışıyorum. Tabiki yiyecekler sağlıksız şeyler ama eve çok fazla almamak lazım bence. Evde görmeyince istemiyorlar. Hep bir alternatif olmalı sağlıksız gıdalar için. Mesela meyve suyu yerine vişne kompostosu, hazır yoğurt yerine ev yoğurdu, hazır kek, gofret yerine sevdikleri pasta börek, yani bir gün tanışacaklar diye de biz kürek çekmekten vazgeçmeyelim. Damak tadı neye alışırsa öyle gidiyor. Ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi ve ne kadar az yerlerse o kadar iyi.

    YanıtlaSil
  2. Onları doğal olana alıştırmak bize düşüyor. Benim bebeler de abur cubur yiyor ama minumum tutmaya çalışıyorum. Tabiki yiyecekler sağlıksız şeyler ama eve çok fazla almamak lazım bence. Evde görmeyince istemiyorlar. Hep bir alternatif olmalı sağlıksız gıdalar için. Mesela meyve suyu yerine vişne kompostosu, hazır yoğurt yerine ev yoğurdu, hazır kek, gofret yerine sevdikleri pasta börek, yani bir gün tanışacaklar diye de biz kürek çekmekten vazgeçmeyelim. Damak tadı neye alışırsa öyle gidiyor. Ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi ve ne kadar az yerlerse o kadar iyi.

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısın Güncem :) Ben de senin gibi düşünüyorum "ne kadar az olsa o kadar kar"
    Bu "derlitoplu anne" benim canım bir arkadaşım :) Bu kadar dağıldığımı gördükten sonra "önce senin canın" amacıyla bu uyarıları yazmıştı bana :) Bloğumda yetkisi var, ilk açtığım zamanlar beraber yayın yapıyorduk o da yazıyordu ama artık giremiyor :(
    Ufak bir düzeltme yapınca paylaşıma açılmış :)

    Biz ne yaparsak yapalım annelere ve çevreye müdahale edemiyoruz aslında en büyük sıkıntı o sanırım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.