23 Mayıs 2017

ŞEKERSİZ MEYVE PÜRESİ VE KONSERVESİ (+6 AY)

hazır ara öğün


Meyve konserveleri özellikle bebekli anneler için vazgeçilmez bir yardımcı. Dışarı çıkarken hızlıca yanınıza alabileceğiniz mükemmel ve lezzetli bir ara öğün. 



Daha önce "cennet elması" için yaptığım konserveleri paylaşmıştım, buradan o yayınıma da göz atabilirsiniz. 

Bu meyve konserveleri tek bir meyveyle sınırlı değil, en güzel tarafı da bu. İstediğiniz meyveleri -hatta sebzeleri- bu şekilde hazırlayıp kurtarıcınız olarak bekletebilirsiniz. 

Hangi meyveleri kullandım? Hangi meyveler ile konserve yapılabilir?
Benim şimdiye kadar denediğim meyvelerden aklıma gelenler: Elma, armut, kayısı, şeftali, mor erik, kırmızı erik, cennet elması, hurma... Hatta üzüm bile kattım bu konservelere. Tatlı sebzelerden bal kabağını da aynı şekilde hazırlayabilirsiniz!

İlave olarak ne katabilirim? 
Konserveye aktarma öncesinde içinde öğütülmüş ceviz, fındık, tarçın (yaşına göre) katabilirsiniz. Pekmek (+6 ay) veya bal (+12 ay) da ekleyebilirsiniz ama inanın bu meyve konserveleri yeterince tatlı oluyor, ilave şekere hiç gerek kalmıyor. Yine de kullandığınız meyve ekşiyse bu şekilde tatlandırabilirsiniz. Ben sadece meyve kullanıyorum. 

HAZIRLIK: 
Konserve yapacağımız kavanozları, kavanozları bekleteceğimiz ışık almayan yeri ve altlarına sereceğimiz örtüleri, sıcak kavanozu tutmak için fırın eldivenimizi hazır ediyoruz.

YAPILIŞI:
🍎 Kullanacağımız meyveleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. 
🍏 Tercihen cam rende ile ezip çekirdeklerini ayıklıyoruz. 
Robot kullanmak istiyorsanız ve meyveleriniz doğalsa kabuklarını da kullanabilirsiniz. 


🍎 Hepsini çukur bir pişirme kabına alıp kısık-orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıyoruz (kıvamlı olduğu için karıştırmayı unutmayın, dibini tutabilir). 


🍐 Fokurdayınca altını kısıp püre kıvamın gelene kadar 5-10 dakika daha ısıtıyoruz. 


🍎 Farketmişsinizdir ben tariflerimde şeker kullanmıyorum, fakat siz isterseniz bu aşamada şeker (pekmez, bal) ilavesi yapabilirsiniz. 

🍏 Hemen sıcakken hazırladığımız ve kaynar sudan geçirdiğimiz kavanozlara ağzına kadar doldurup, kenarlarını temizleyip, yine kaynar sudan geçirdiğimiz temiz kapaklarımızı sıkıca kapatıyoruz ve hazırladığımız bezin üzerine hızlıca ters çeviriyoruz. 


🍎 Bir gün sonra konserveleri çevirip yanlarından akmış mı veya herhangi bir bozulma var mı kontrol ediyoruz. Güzel görünüyorlarsa serin bir yere veya tercihen buzdolabına aktarıp kullanacağımız zamana kadar ağzı kapalı bekletiyoruz. 

şekersiz meyve püresi

🍐 Ben taze taze kullanmak için küçük boy kavanozları tercih ediyorum (40 cc). Bu kavanozları ambalaj satan dükkanlardan veya internetten satın alabilirsiniz. Bazen bu tarz küçük boyutlu ürünler satılıyor, gördüğüm anda dayanamayıp alıyorum ve konservelerde kullanıyorum. 

🍎 🍏 🍎 🍐 
Sonrasında artık dışarıdan hazır konservelerden almayıp kendi yaptığımız bu mis gibi konserveleri kullanıyoruz. Yanınızda da rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Konserve olduğu için soğuk taşımanıza gerek yok, ara öğününüz hazır.

Bebekli anneler için vazgeçilmez bir yardımcı. 

Ne şekilde kullanabilirim?
👉 Tek başına ara öğün olarak hem evde hem de dışarıya çıkarken yanınıza alarak kullanabilirsiniz. 
👉 Kahvaltının yanında marmelat niyetine kaşık kaşık yedirebilirsiniz (kendi de yiyebilir). 
👉 Meyveli tariflerinize katabilirsiniz.
👉 Ekmek üzerine reçel niyetine sürebilirsiniz.
👉 Konserve yapmak istemezseniz yine cam bir kaba alıp buzdolabında veya buz poşetlerine aktarıp buzluk/derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
👉 "Şekersiz dondurma"da kullanabilir (tarif için tıklayabilirsiniz) veya direkt kendisini meybuz olarak hazırlayabilirsiniz.

Ne kadar süre saklanabilir?
Normal konserveler kadar uzun ömürlü bir püre bu. Tabii bebeğinizin yaşına uygun olarak daha taze tüketmenizde fayda var. Zaten kısa süre içinde bitiyor emin olun 🌝
Zorunlu olmamakla birlikte buzdolabında saklamanız avantajlı olacaktır. 
Konserve yapmak istemezseniz yine cam bir kaba alıp buzdolabında tercihen bir hafta kadar veya buz poşetlerine aktarıp buzluk/derin dondurucuda 3 ay kadar saklayabilirsiniz (süreler yine size ve bebeğinizin yaşına bağlı).
... 

Afiyet şifa olsun!

Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

50 yorum:

  1. Ellerine sağlık Dağınık'ım :) Benim de canım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. Biliyor musun aklıma kızlar küçükken bakıcıya yapıp götürdüğüm kompostolar geldi. Her şeyini evde yapar, Bir dolu çantayla bırakırdım. Yirmi kilo taşırdım. Şimdi düşününce iyi ki öyle yapmışım diyorum. Çocuklar ne kadar az dışarıdan konserve ve türevleri yerse o kadar sağlıklı oluyor. Seni destekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle!!! Çok daha rahata kaçabilecekken içim elvermiyor ;( Ne kadar yorulsam da doğalını yedirmekten vazgeçemiorum ❤ Ne güzel yalnız olmamak ❤

      Sil
  3. Kızım ne güzel anlatmış, Blana gibi benim bile canım istedi. Şeker koymaman en güzeli. Korktum artık şekerden. Ben de domates konservesi yapıyorum yazları, sanki hazırlanışı benziyor. Çocuklular için çok kıymetli öneriler bunlar. Ben kendim için yaparım belki :) Emeğine sağlık canımm. Çok öpüyorum kızımı :) Atakanı da tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablacım ❤ Evet, şeker gıdanın zehiri maalesef ;( Nolur sen de dikkat et bak aman şekerin artmasın ;(
      Eline sağlık ablacım senin elinden her şey yenir ❤

      Sil
  4. merhaba +1 okuyucunuz daha var artık takibe aldım :) ben de yazmaya yeni başladım ziyaret ederseniz ve yorum yaparsanız bu benim için çok teşvik edici olacaktır teşekkürler
    Blog Sayfam: yolcumehmet.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Dağınık cimin dilinden düşmeyen, elinden yiyeyemedigim "Meyve konserveleri" ah ah diyorum, tee londralardan 😎
    Süpersin ruh ikizim, bebiş tariflerin, kurtarıcıların harika 👌👌👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :D Sana şekersiz gelir Fenom ;) ama bekle sana da alıştırcam ;)

      Sil
  6. Marketten büyük kavanozlarda alabileceğim yiyecekleri sırf küçük porsiyonlu konserve yaparim düşüncesi ile küçüklerinden alıyorum.
    Çilek alıp reçel yapacaktım. Beraberinde senin yönteminle şekersiz püre de yapar oğluşuma yediririm Dağınık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Zülal ben de öyle :D hatta eşim aldıklarıma bakıp 'kesin kabı için aldın bunu di mi' diyor 😂 Küçük porsiyonlar favorim :) Her daim taze, pratik!
      Yap yap dene bakalım :)

      Sil
  7. Yaa kuzum sen ne becerikli ve dikkatli annesin böyle.
    Ellerine sağlık.Şeker sıfır ohhhh misss yarasın kuzuya.
    Çok güzel,olmuş ben bile yapacağım koca eşeklere.Atıştırmalık diya,en azından dondurma yanında,yesinler meyve yemiyorlar çoğu zaman babamızla ben söylemekten dilimizde tüy bitti.
    Küçükken ne güzel kandırıp bir şekilde tıkıveriyorduk .Şimdi "Annnneeee" diye çemkirip kaçıyorlar.
    Öptüm seni gördüğme çok sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hocam :) Sizin yanınıza bile yaklaşamam beceriklilikte ❤
      Deneyin bakalım işe yararsa ben de 'koca eşek' olduğunda devam edeyim ☺ İnşallah görürüz o günleri de ❤

      Sil
  8. Oğlum bebekken ne çok severdi meyve pürelerini. Onu hatırladım şimdi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında meyvenin kendisini veriyorum hep eline, 6 aydan beri. Bunu da hem yumuşayan meyveleri değerlendirmek hem de başka şeyleri yemesini kolaylaştırmak için yapıyorum ;) Güzel oluyor. Pişince daha tatlı oluyor ;)
      Senin de eline sağlık Nahidecim ❤

      Sil
  9. Elinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  10. Sen ne kadar süper bir annesin.İyi anne değilim yoksa eksik hissederdim ben kendimi :)) Şaka bir yana güzel tarif :)) Ayrıca bloguma verdiğin destek için çok teşekkür ediyorum :))Öptümmmmm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen asla eksik bir anne olamazsın Yurdagülcüm 😘 Çocuğun ruhunu fazlasıyla doyurursun ;) Sevgiler kocaman ❤

      Sil
  11. Ay minağınız mı var. Peki seviyor mu püreleri ben sevmiyordum çünkü :D Benim en sevdiğim mama Cici Bebeydi sanırım. Takipteyim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Püre yedirmiyorum genelde. Bunlar da tatlı olduğundan küçük porsiyonları seviyor ;) Bir de tariflerde kullanıyorum ;)
      Teşekkürler!

      Sil
  12. Aldığımız kayısılar tatsız çıkınca reçel yapayım dedim. Fakat eriyip gitti. Bende blendırdan geçirip iyice püre yaptım. Sonrada sulandırıp meyve suyu olarak içtik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben o halini seviyorum marmelat gibi ;)
      Elinize sağlık :) Teşekkür ederim!

      Sil
  13. Merhaba bende 6aylık kızım kışın yesin diye yapmak istiyorum ama 40 cc kavanoz cok mu küçük olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Benim için küçük porsiyonlar çok cazip oluyor. Hem kendi de alıp yiyebilsin diye hem de canı istemezse kalıp bozulmasın diye.
      Eğer açtıktan sonra 1 hafta içinde tüketirim diyorsanız tabi ki daha büyük ölçüler avantajlı olur ;)

      Sil
  14. Ben bugün meyve aldım bebeğim 3.5 aylık şimdi yapsam 20 küçük kavanoz almıştım direkt 6 ay dolduğunda meyve püresi yedirebilirmiyim bide o zaMaNa dayanır dimi şeftali armut erik ve yeşil çekirdeksiz üzüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Allah bağışlasın!
      Bu şekilde konserve olarak yapın ve mümkünse dolapta saklayın, yedirebilirsiniz tabi ki ☺
      Afiyet şifa olsun ❤

      Sil
    2. Çok teşekkürler amin inşallah 😊

      Sil
  15. Çok güzel anlatmışsınız bayıldım!! Bende kızıma yapmak istiyorum ama dondurucuda buz kalıplarında.Sizce olur mu ? Birde kullanacağım zaman nasıl çözülecekler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum :) Allah bağışlasın ❤
      Tabi ki, konserve yerine dondurabilirsiniz de. Kokulardan etkilenmeyecek şekilde muhafaza ederseniz meyve tadı bozulmamış olur. Kullanmadan önce buzdolabına çıkarıp yumuşamasını bekleyip kullanabilirsiniz. Küçük parçalar halinde yaparsanız buzdolabında birkaç saat içinde (veya geceden buzdolabına çıkarırsanız sabaha) çözünecektir.
      Aceleniz varsa su dolu bir kabın içinde ama direkt suyla temas ettirmeden de bekletebilirsiniz ama özellikle bebek için sağlıklı olan buzdolabında bekleterek çözdürmeniz.
      Afiyet olsun ❤

      Sil
    2. Teşekkür ederimm cevabınız için ❤ kızım şimdi 5 aylık gelecek aydan itibaren ek gıdaya başlıcaz ama şimdiden düşünmeye başladım kışın ne yedirebilirim diye 😊 o yüzden küçük porsiyonlar halinde dondurmak istiyorum yaz meyve ve sebzelerini. Blogunuz artık takibimdee sevgiyle kalın ❤❤

      Sil
  16. Merhabalar 😊 Ben 4 aylık hamileyim. Doğumum mart ayına doğru denk geliyor. 6 ay olmadan ek gıda veremiyoruz sanırım. Bende yapmak istiyorum ama yine yaza dönüyoruz 6 ay dolmadan yapıp yapmamakta kararsız kaldım. İlk hamileliğim biraz acemiyim ama bebeğim konusunda çok hassas bi anne olucam sanırım hazır ürünlere pek güvenemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler 😊😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kübra Hnm hoşgeldiniz :) Allah sağlıklı, keyifli, huzurlu bir hamilelik ve doğum nasip etsin inşallah 🙏
      Şu an için erken bence, siz diğer yaz dönemini yakalayacaksınız, o zaman taze hazırlamanızda fayda var ;) İnşallah minnak da 3-4 aylık olacak o zaman. Birkaç ay saklar, 6 ayı dolduktan sonra yedirebilirsiniz. Şu an kendinizi güzel beslemeniz daha önemli ;)
      Merak etmeyin, anne sütünüz olduğu sürece hazır ürünlere ihtiyacınız yok, diğer her şeyi kendiniz yapabilirsiniz 👍 Hele bir sağlıkla gelsin 🙏
      Sevgiler ❤

      Sil
  17. selam dağınık anne, ben kolaycı pratik doğalcı bir anne :) kışa şeftali kompostosu yapayım diyorum kızım için. şu an ek gıdaya başladık ama iştahlı bir bebek olduğu için meyve pek vermiyoruz daha. şeftalinin mevsimi geçmeden konservesini yapayım diyorum şekersiz. tarifini de araştırırken buldum. püre şeklinde şekersiz yaparım yanımıza almalık şahane fikir ama meyveyi dilim şeklinde vermek istiyorum birde. dilim şeftaliyi şekersiz kışa nasıl bekletebilirim. denedin mi hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoşgeldiniz
      Allah bağışlasın ❤️
      Bayılırım pratikliğe :)))
      Bu soru daha önce de sorulmuştu. Blw yapmak isteyen annelerimiz de vardı. Çareyi komposto tarifinde olduğu gibi yapmakta bulmuştuk. O yayınımı gördüyseniz eğer;
      Konserve için pişirmek gerekiyor.
      Komposto tarifimdeki gibi yapıp suyunu kaynatıp meyveleri attıktan sonra dağılma yumuşaklığına gelmeden (ama su kaynama sıcaklığında olacak) konserve yaparsanız meyveler dağılmadan dilim olarak konserve olmuş olur ve meyveleri eline verme şansınız da olur.
      Bunu bu şekilde çözmüştük ve bir annemiz dememişti :)

      (Gecikme için kusura bakmayın lütfen, uzun süredir telefondan yorumlara dönüş yapamıyordum maalesef, size de daha önce de yazmaya çalıştım ama mümkün olmadı, yeni düzeldi ;(()

      Sil
  18. Merhaba oğlum 3,5 aylık organik armut ve şeftalimi konserve yapsam oglum 6 aylik olana oadar buzdolabinda bozulmadan saklayabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Allah bağışlasın ❤️
      Anlattığım şekilde konserve yapıldığı sürece saklayabilirsiniz. Emin olmak isterseniz uygun olup olmadığını açarken de kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun

      (Gecikme için kusura bakmayın lütfen, uzun süredir telefondan yorumlara dönüş yapamıyordum maalesef, size daha önce de yazmaya çalıştım ama mümkün olmadı, yeni düzeldi)

      Sil
  19. Merhaba
    Biz de ek gıdaya geçiş için minik kavanozlara şeftali püresi yapmıştık 1-2 ay olmuştur yapalı, doktorumuz kullanmamamızı istedi toksik olur dedi ama yıllardır anneler yapıyor, şuan arada kaldım ne yapsam bilemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz.
      Konserveler yanlış yapıldığı takdirde yarardan çok zarar sağlayabilir doğru; ancak dikkatli bir şekilde yapıldığı sürece meyve ve sebzeleri değerlendirmenin en güzel yoludur. Hele ki bebekli anneler için inanılmaz pratik bir yöntemdir.
      Bu aşamada konserve yapmanın püf noktalarına dikkat etmelisiniz.
      Hepsini yazamasam da: Konservenin bozulduğunun en önemli göstergesi kapağının dışa doğru bombelenmesidir mesela. Konserve kapatmanızın ertesi gün ters çevirdiğinizde de akma olmamalı (hava almamış olmalı). Bu gibi özellikleri kontrol ettikten sonra verebilirsiniz.

      Diğer bir tavsiye de; örneğin benim yaptığım gibi; konserve şeklinde kapatsanız bile mümkünse buzdolabında saklayabilirsiniz.
      Mümkün olan en kısa sürede de tüketirseniz olası zararları bertaraf etmiş olursunuz.

      Dediğiniz gibi yıllardır süregelen bir gelenek bu. Konserve bile yapılsa tabii ki her zaman gıdanın zamanında tazeyken tüketilmesi önerilir. Bizim amacımız kalan gıdaları değerlendirmek ve örneğin dışarı çıkarken yanımıza alacağımız ek gıdanın sağlıklı olması (paketlerden uzak kalmak) :)

      Ben 6 aylık itibariyle sürekli kullandım hala her kalan doğal gıdada bu yöntemi uygularım.

      Şifa olsun inşallah ❤️

      Sil
  20. Canımmmmmm, senin nasıl mükemmel bir anne ve benim daha göremediğim evladım olduğunu biliyorsun değil mi? Seni seviyorum Elif, çok öpüyorum Atakan'ı ve seni❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM CANIMMMMM CANIMMM ABLAM mı gelmiş benim :) Ablacım blogumda bir sıkıntı var hala çözemedim, yorumlar mail olarak gelmiyor, bloglara girdiğimde google girişi yapamıyorum ve dolayısıyla yorum yazamıyorum ;(... Bu sorun uzun bir süredir devam ediyor ;( Şimdi tesadüf girdim buraya ve güzel yorumunu gördüm nasıl mutlu oldum :))) İyi ki varsın sen! Atakanım ve ben de seni çok seviyor ve öpüyoruz! ❤️❤️❤️❤️

      Sil
  21. Mrblar bende yeniyim buralarda :) yakinda ek gidaya gececgiz bebegime seftali ve armut konserveleei yaptim ama intermette bakteri icerebilecegi ile ilgili bir suru sey yaziyor actiktan somra tekrar kaynatmali miyim ne onerirsiniz. Simdidem tesekkurler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar! Hoşgeldiniz sefa geldiniz ☺️
      Yazının altında ‘ne kadar süre saklanır’ diye bir kısım var. Eğer tedirgin oluyorsanız konserve dışındaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
      Doğruluk payı olmakla birlikte Hazır gıda tüketimini desteklemek için ev yapımı şeyler için kötüleme kampanyası da mevcut tabii. Konserve yaptığınız kavanoz ve kapağın temiz olması (sterilizatör varsa sterilize de edebilirsiniz), yapmadan önce kaynar sudan geçirmeniz, meyveleri çürük veya bozuk olarak kullanmamanız ve mümkünse buzdolabında saklamanız bu süreci oldukça oldukça uzatacak ve sorun çıkarmayacaktır.
      Yine de içinize sinmezse ya kısa sürede tüketim ya da buz torbası seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Bence tekrar kaynatmak vitamin kaybına sebep olabilir.
      Sormak istediğiniz varsa yine sorabilirsiniz ☺️ Afiyet ve şifa olsun ❤️

      Sil
  22. Cevabiniz icin cok tesekkurler harika bir bloğunuz var bnm gibi ilk anneligini yasayanlar icin oldukca aydinlatici :) evet ebde sizin gibi acip tekrar kaynattigimda besin degerinin dusebilecegini tahmin ettim ama oyle cok sey yaziyordu ki kafam da karismadi degil malesef. Soylediginiz noktalarin hepsine dikkat ederek yaptim konservelerimizi. Bir sorum daha olacak evet yukarda yazmissiniz saklama surelerini ama konserve acildiktan sonra buzdolabinda muhafaza ederek kac gun kullanabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim bu güzel ve samimi yorumlar için 🥰 Allah bağışlasın ❤️ Sağlıkla büyütün inşallah ❤️ Konserve açıldıktan sonra, konservenin kalitesine bağlı olarak 1 haftaya kadar durabiliyor. Size naçizane tavsiyem mümkün olduğunca minik kavanoz kullanmanız ve kısa sürede tüketmeniz. Önce siz tadına bakıpta az çok da anlayabilirsiniz. Ben hep böyle minicik kavanozlarda yapıyordum ve kahvaltıda hep yediriyordum; dışarıda ara öğün olarak yanıma rahatlıkla alıyordum. Özellikle doğal olan meyveleri hep bu şekilde konserve yaptım ve yedirdim evet. Hatta çorbalardan bile yapıyordum 🙈 hep minik minik yediklerinden özellikle çok olan sebze çorbalarını Pişer pişmez konserve yapıyordum; onu da dışarda vs ara öğün kullanabiliyordum (hazır satılanlar gibi düşünün ☺️). Komposto şeklinde de yapıyordum; meyve suyu olarak içiriyordum çok ama çook içti 😄 ‘meğme suyu’ diodu. Onun da yayını var. Dondurma olarak da yapabilirsiniz yoğurtla karıştırıp veya öyle olduğu gibi...
      Kafanızın karışması da normal. Tek bir doğru yok maalesef... her anne ve bebek kendine özel. Farklı yorumlar olan konularda İçinize ne siniyorsa; neyi en doğru düşünüyorsanız onu yapın bence. ☺️ harika bir anne olduğunuza eminim ❤️ Bir süre netimde sıkıntı var ama; yine sorunuz olursa görür görmez cevaplarım.
      Şifa olsjn ❤️

      Sil
  23. Son bisey daha sizde bebeginiz icin konserve tercih ettiniz sanirim degil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah geç görmüşüm çok özür dilerim :( Şöyle ki; saklamak istediğim şeyleri özellikle konserve olarak yapıyordum. Ama onun konservelerini hep dolapta saklıyordum ve mümkün olan en kısa sürede tüketiyordum :) Yani dolaba öylece koymak yerine konserve koyuyırdum kş içim daha çok rahat ediyordu 😅 Bir yere giderken de hazır bir şey almama gerek olmuyordu. Hem çorbası, hem meyvesi :)

      Sil
  24. Benim prensesim de çok seviyo meyve pürelerini.🥰 Balkabağına bayılıyo ve muzlu arılac favori mamamız ☺️ Herkes gurme olcak bu çocuk diyor ağzının tadını iyi bilyor 🙈Blogunuz harika ben de takipteyim artık. Sevgiler❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bağışlasın prensesi 🥰 Benimki de tanim bir meyve canavarıydı! Hala öyle! 😃 İnşallah sizin de devam eder! Şifa olsın hepsi :) Bütün meyveleri böyle püre yapıp minik porsyionlarda muhafaza edebilirsiniz :) Yesşn mis gibi şifa olsun hepsine 🥰

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.