12 Mayıs 2017

BEBEK ve ÇOCUK AKTİVİTE ÖNERİLERİ (+12 AY, +24 AY, +36 AY)

Yeni nesil bilinçli, araştırıcı, aşırı ilgili, çocuğunu birey olarak gören anne baba dönemi başladığından beri internetteki “bebeğim için aktivite, çocuğum için aktivite, evde yapılacak eğitici aktiviteler” gibi arama başlıkları oldukça arttı.
Bu aktivite süreci anne babalar için zor olsa da çocuklar için oldukça keyifli. Anne baba ile oyun dönemine denk gelemeyen bir nesil olarak çocuklarımıza imreniyorum.
Bu yayın benim uzun zamandır aklımdaydı. Daha çok sosyal medyada paylaşabildiğim aktiviteleri derleyip size de fikir vermek istedim.
Tabii ki her yaş grubu için aktiviteler değişiyor. Bazen eğitimcilerden destek alıyoruz, bazen evde bulduğumuz malzemelerle aktivite yaratıyoruz, bazen de oldukça güzel tasarlanan çeşitli oyuncaklar yardımımıza koşuyor. 
Bu yazı benim başlangıç yazım olsun ve 1 yaşından beri en sevdiğimiz, her aktivitede imdadımıza yetişen oyuncağımız ile oynadığımız aktivitelerle başlayalım. Hem evde hem de paylaşımlarımda neredeyse her görenin merak edip nereden aldığımı sorduğu ve ilgilendiği eğitici bir oyuncağımız var. Bize bir arkadaşım hediye etmişti ve nereden aldığını bilmiyordum; internetten de hangi isimle arayacağımı bilemediğimden bir iki deneme sonrası pes etmiştim. Sonrasında sosyal medya paylaşımım sayesinde sevgili Güneş ismini söyledi: “Sihirli Düğmeler”. İnternete yazar yazmaz ilk olarak -benim de çok ziyaret ettiğim ve sevdiğim- Duyu Market”te çıktı. Sitede o kadar çok kategori ve ürün var ki daha önce hiç gözüme çarpmamış bile. Farklı adetleri olan kutularda sihirli düğmeler. Aynı şekilde daha önce paylaşımlarımda veya başka yerde görüp de almak isteyen olduysa fotoğrafını ve linkini aşağıya ekliyorum, üzerine tıklamanız yeter, fiyatı da oldukça uygun. 


Parçaları çok minik olmadığından ve takma yerleri kalın olduğundan küçük yaşlarda da oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunun orijinalinde bir adet plastik çerçeveniz, en alta destek için koyacağınız destek aparatı ve esas düğmeleri yerleştireceğiniz renkleri ayarlanmış resimler var.
Oğlum bu oyuncakla yaklaşık 1 yaşında tanıştı. O zamandan beri de oyunları değiştirerek her aşamada oynadı. Bir yaşındayken renklerden bağımsız eliyle bastırıp yerleştirmeye çalıştı; o zamanda bu hareket küçücük kasları için büyük başarıydı. Sonrasında renkleri öğrenmeye başladıkça resimde gördüğü renklere göre düğmeleri takmaya başladı. Resimler değiştikçe baştan başlayarak yeniden yeniden taktık… Resimler arkalı önlü olsa da bitebilir ama resimlere bağımlı değilsiniz, kendiniz de istediğiniz resmi (hatta kendi resminizi veya fotoğrafınızı bile) koyabilirsiniz. Hala en keyifle oynadığı ve sürekli yeni şeyler keşfedebildiğimiz oyuncağı bu. Özellikle renkler, gruplama, kas gelişimi ve planlama için çok faydalı oldu (daha karizmatik faydalarını üründen okuyabilirsiniz tabii ki)! Parçaların kendine has şekli olduğundan şekillere de çalışmış olduk. Aynı zamanda sayarak takıp sayarak çıkardık. Parmaklarımıza geçirip parmak ailesi bile yaptık siz düşünün. Bence her evde bulundurulması gereken bir oyun bu. Bizim için “hakkını verenler”den…

🚩 Bu ürünle neler yaptık?

Oyunun amacı tam olarak bu, alttaki resimde bulunan renklere uygun düğmeler takmak



Bununla ilgili videomuz:

Sonrasında o taktığımız düğmeleri tek tek çıkartarak, renk renk sardığımız tuvalet kağıdı rulolarımızda uygun renklerin içine atıyoruz. Gördüğünüz gibi hazırlaması ve oynaması son derece kolay (benim gibi zamansızsanız mükemmel :))

Bu aktiviteyi aralıklarla tekrarlayabilirsiniz, birden fazla komut ve oyun olduğu için unuttukça aynı heyecanla baştan yapıyorlar.






Aşağıda da bu düğmeleri pipet geçirilip örülmüş sepet içinden sırayla çıkarmaya çalışıyor. 
Düğmeleri pipetler arasından çıkarma

Parmak ailesi için fotoğrafım yok, ancak yukarıda gördüğünüz gibi düğmeler onların minik parmaklarına takılabiliyor. Değişik şekil ve renkte seçip takıp parmak ailesi şarkımızı söylüyoruz, buna bayılıyor. 

👍 Bu ürünle ilgili instagram paylaşımlarıma da şu adresten ulaşabilirsiniz:

instagram/daginikanne



Duyu Market’e bu ürün için yeniden girince yeniden ürünler arasında kayboldum… Ayrıca doğa dostu bir site ve sizin adınıza fidan bile dikiyor. Bu tarz detaylar beni her zaman etkiler, çok takdir etmiştim. 

Bu ürüne benzer bir ürün daha var henüz almadığım, o da ilk fırsatta aklımda:

Yalnız bu ürünün parçaları biraz daha minik, o yüzden küçük çocuklarda dikkat etmek gerekiyor.

Bu oyuncağı içeren çok aktivite olduğundan bu yayını bu oyuncakla bitirelim. Diğer aktivite önerilerini de derler derlemez yazacağım.

Soracağınız veya ilave edeceğiniz bir şey olursa yazın lütfen.

Sevgiyle ve oyunla kalın...
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

19 yorum:

  1. Seni yeniden görebilmek ne güzel :)) Bu oyuncaklarla çocuk olası geliyor insanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş gelmeye çalışıyorum Yurdagül :) Çok teşekkür ederim. Evet ben de onunla oynuyorum. Bazen kendime aldığımı fark ediyorum zaten ;D

      Sil
  2. bende 2 yaşındaki ufaklık için bir göz atayım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam öğrenme gelişme yaşındalae sevgili Fatma, o kadar güzel oyunlar ve oyuncaklar var ki... Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. ben de bi çocuklar için göz atayım. İstanbul ev ofis nakliye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Çok güzel oyun ve oyuncaklar var, çocuğunuz varsa mutlaka bakın :)

      Sil
  4. Çok eğlenceli görünüyor. Ben de oğlum için bir bakayım. Teşekkürler bu güzeli tüm önerileri için ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Neşeli Süs Evim :) Bu anlattığım dışında çok çeşitli ürünler de var denemek lazım :)

      Sil
  5. Gerçekten çok güzel fikirler aklımın bir köşesine yazıyorum bunları mutlaka uygulayacağm eylül le 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o minik Eylül'ün minik ellerinin olduğu fotoğrafları bekliyorum :)
      Bir de ısırıyorum! Teşekkürler :)

      Sil
    2. ☺☺☺ anlaştık 😀 bende teşekkür ederim💛

      Sil
  6. Mən də kiçik oğlum üçün eğitici oyuncaq arayışında idim. Çox gözəl oldu yazınızı oxumam. Türkiyədə yaşayan əqrəbalara aldırım həmən :) Təşəkkürlər paylaşım üçün.♡♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olmuş sevgili Umman! İstediğin gibi bir şey muhakkak bulursun, umarım ulaşman da zor olmaz ;)
      Ben teşekkür ederim ❤

      Sil
  7. Ben bebeğimle çok fazla etkinlik yapamıyorum, çabuk sıkılıyor. Evi karıştırmak, duvarları boyamak ve maalesef video izlemek en sevdikleri.
    Şu önerdiğin oyuncağa heveslendim, bir bakayım ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatlerini sabit tutmak o kadar zor ki De Kubad :( Benim oğlum da ikizler, daha da zorlaşıyor. O yüzden böyle çeşitlendirilebilen oyunlara kayıyorum. Kendimizi yenilememiz gerekiyor sürekli, yetişemiyoruz :)

      Sil
  8. Güzel bir blog takipdeyim

    YanıtlaSil
  9. Bu bölümü paylaşmaya başlaman çok faydalı olmuş. Bahsi geçen sitede terapi marketi diye bir bölüm buldum. Hızlıca baktım. İşime yarayacağını düşünüyorum. Ürünlerini iyice bir incelemem lazım tabi.
    Tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu sitede kayboluyorum Zülalim! Bu oyuncağın da burada olduğunu görünce çok sevinmiştim :) İlk kez gördüğüm çok ilginç ve faydalı materyaller var.
      Beni yine çok mutlu eden güzel yorumun ve ilgin için çok teşekkür ederim ❤️ Aktiviteleri düzenli aralıklarla paylaşacağım artık başladım :)
      Sen hep gel :)

      Sil
  10. çocuklara olan ilginiz insanı müthiş heyecanlandırıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.