15 Mayıs 2017

BİR ANNENİN ONLİNE YVES ROCHER ALIŞVERİŞİ VE KORUYUCU GÜNEŞ ÜRÜNLERİ

Mayıs ayı ile birlikte bizim yoğunlaştırılmış kutlamalarımız arka arkaya diziliyor: Eşimin doğum günü, evlilik yıl dönümü, anneler günü, ufaklığın doğum günü, benim doğum günüm, babalar günü... 

Evlilikte 9 yılı devirince hediye konusunda sıkışıyoruz haliyle. 

Anne olduktan sonra da maalesef mağaza mağaza dolaşmayı ertelemek zorunda kaldım. Neyse ki online alışveriş seçenekleri gün geçtikçe artıyor ve hediye konusunda imdadıma -güvendiğim blogger arkadaşlarımla birlikte- yetişiyor :) 

Yine böyle bir tavsiyeyi sevgili Evrim'in Blogu'nda gördüm ve sayesinde kutlamalardan birine yetiştirdim, ürünleri biz de çok beğendik (eşi için hediye çıkmazında olanlara tavsiye edilir): 

Hassas ciltler için tıraş köpüğü ve tıraş sonrası kremi

Yves Rocher'ın online sitesini daha önce kullanmamıştım hatta olduğunu bile bilmiyordum, vakit buldukça mağazasına gidiyordum. İlk online alışverişim bu ürünler sayesinde oldu; bu yüzden fikir olması açısından sizinle de paylaşmak istedim. Siteyi rahat kullandım, alışveriş yaparken hiç sorun yaşamadım. Aldıklarım da hızlı ve -kırılacak ürün olmamasına rağmen- titiz bir kargoyla ulaştı. Kargo için ayrıca bilgilendirme yaptılar. Benim gibi detaycı pimpirikli bir insanın vazgeçilmezi. Bunu da görünce rahatladım ve alışverişi bununla sınırlı tutmadım. 

🌞

Bu aralar en çok güneş ürünlerine gidiyorum. Eminim siz de araştırmalara başlamışsınızdır. Yazın gelmesiyle birlikte güneş koruyucu ürünler yine içime dert oluyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmadığından aldığımız güneş ışığı da eskisi gibi değil maalesef. Ozon tabakası, küresel ısınma, yiyip içtiklerimiz ve maruz kaldıklarımıza bağlı cilt yaşlanması derken güneşin zararlı etkileri geri dönülmez bir şekilde cildimize işliyor. Eskiden bu konuda daha rahattım; artık rahat olamıyorum. Güneşe bağlı zararlı etkiler sebebiyle cilt hastalıkları da çok arttı. Kısa vadede sadece ciltte kırışıklık, sertleşme, kalınlaşma, artan benler ve lekeler olarak kendini gösterse de uzun vadedeki dönüşleri daha tehlikeli ve geri dönüşü zor. Artık kışın bile güneş koruyucu kullanarak veya güneşten koruma özelliği de olan ürünler kullanarak dışarı çıkıyoruz. Benim gibi sivilceli ciltlere ayrıca tavsiye ediliyor.

Birkaç senedir farklı farklı markalar deniyorum ama memnun kaldığım olmadı. Yine anneliğin bir sonucu olarak, şezlongda rahatça uzanıp koruyucu özelliği düşük olan ürün kullanıp da belli aralarla yenileme şansınız azaldığından -onunla sağa sola koştururken- daha uzun süre koruma sağlayan, kolay kolay uzaklaşmayan yüksek faktörlü ürünlere kayıyorum. Malum yaşımız ilerliyor, bu yüzden artık yaşlanmaya karşı olan ürünleri de tercih etmem gerekiyor. Ancak, ekstra nemlendirici özelliği olan kremlerden de cildim dolayısıyla uzak duruyorum. 


İnternette birkaç araştırma yaptım güneş ürünleri ile ilgili olarak, Yves Rocher'ı sevdiğimden ve tam da üzerine bu başarılı alışverişi gerçekleştirdiğimden "50 SPF* Yaşlanma Karşıtı Koruyucu Yüz Kremi"ni de sepete ekledim. Sanki saydığım tüm özellikler bir üründeymiş gibi gülümsedim hatta. Tavsiye eden çok arkadaşım olmuştu ve hepsinin de yorumu olumluydu, memnun kalacağımı düşünüyorum  Siz de kullandıysanız veya kullanmayı düşünüyorsanız paylaşırsanız sevinirim. 

Yves Rocher Güneş Ürünleri

Uygulama detayı da hoşuma gitti, onu da paylaşayım. Siz belki biliyorsunuzdur ama ben ısıtma detayını yeni görüyorum:

Ne kadar korunmak istesek de bütün kadınlar mutlaka hafif bir bronzluk istiyoruz (hasret kaldım bronzluğa!). Bronzlaştırıcı yağları kullanmak zor oluyor, hem yapış yapış oluyor hem de fazla yağ sebebiyle cilt tipime uymuyor. Neyse ki buna da çözüm bulunmuş; şeffaf, YAĞSIZ, yapışmayan bronzlaştırıcı spreyler çıkmış (dedim ya hep geriden geliyorum diye). Bunlardan da bir tane aldım. Umarım bronz fotoğraflar paylaşabilirim artık bu sene :) 


Yüksek güneş koruma faktörlü ürün kullansak bile güneşin en etkili olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında (hatta 10:00-16:00 da deniliyor) güneşte uzun süre kalmamamız, ufaklıkları da fazla bekletmememiz en doğrusu.  

Üç senedir annelikten nasibini fazlaca almış bir annenin online alışveriş yazısını, güneş koruma ürünleri tavsiyesini ve hediye çıkmazını okudunuz :)

Diğer alışverişlerimden de paylaşımlar yapacağım. 

Yorumlarınızı merakla bekliyorum. 

Buradan ayrıca yaz mevsimine seslenmek istiyorum:
GEL ARTIK :) 

🌞

*SPF: Sun Protection Factor, GKF: Güneş Koruma Faktörü
Dağınık Anne

Her şeye ilgisi olan uykusuz, vakitsiz, dağınık bir kadın, 2014'ten beri de uykusuz bir ufaklığın annesi.
Blog onun terapisi, yemek kitabı, kütüphanesi, hayattan kareleri... İmla takıntılı, detaycı, teknoloji ve bulmaca meraklısı, yorumları blogunun baş tacı, kırmızı delisi, Sherlock ve Iron Man hayranı bir sağlık çalışanı. Sağ ve sol beyni eşit çalışan canlı bir savaş alanı. Seven, isteyen herkese blog yazmayı tavsiye eder. İlgi duyan herkesi de bekler!
Dağınık Anne: Yazıldığı gibi okunur... Okunduğu gibi anlaşılır...

BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

10 yorum:

  1. Ben Innova ile Nivea sanırım klasik güneş bakım ürünlerim. Yves Rocher sen deneyimledikten sonra liste içine alınabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım umarım memnun kalırım ben de artık sabitlemek istiyorum ;) Çok teşekkürler

      Sil
  2. bende şu anda La Roche Posay kullanıyorum deneyimini merak ediyorum,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin ürününüzü merakla bekliyorum ;) Teşekkürler, sevgiler

      Sil
  3. Hala anlayamasak da yaz geliyor :)) Koruyucu kullanmak gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yurdagülcüm artık cildimize daha çok dikkat etmemiz gerekiyor :( Güneş yakmaya başladı bile...

      Sil
  4. on_line alışveriş siteleri gerçekten işimizi çok kolaylaştırıyor.. Çocukla gezip tozarak alışveriş yapmak çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Nahidecim o kadar özledim ki elimde sepetle dolana dolana mağaza gezmeyi! Artık sadece sanal sepetler var :)

      Sil
  5. Market alışverişini bile online yapan birisi olarak bu markanın sitesine her girdiğimde mağazadan alayım en iyisi deyip çıkıyorum. Dün bir arkadaşımız şampuanı için çok iyi şeyler yazmıştı. İlk fırsatta onu denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok rahat alışveriş yaptım neyse ki! Gerçi başka şansım da yok ama sorun yaşamadım. Aromalı ürünlerine de bayılıyorum. Mağazasına gidip saatlerce oyalanacağım zamanları da iple çekiyorum :)
      Çok teşekkürler

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli! Olumlu olumsuz fark etmez, düşüncenizi paylaşır mısınız?
(Lütfen link bırakmayınız, link olan yorumları silmek zorunda kalıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim)

Blogger tarafından desteklenmektedir.